Balti riigid kutsusid Poolat ühinema Rail Balticu ettevalmistustöödega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee. Illustreeriv foto.
Raudtee. Illustreeriv foto. Foto: Urmas Luik

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi teatel kutsusid eile Brüsselis kohtunud kolme Balti riigi ministrid Poolat ühinema Rail Balticu raudteeliini ettevalmistamistöödega.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi sõnul väljub Rail Baltic regionaalsest staatusest alles siis, kui rööpad ulatuvad edasi Leedu piirist Varssavini. "Mul on hea meel tõdeda, et hiljutisel kohtumisel Poola transpordiministri Slawomir Nowakiga väljendas ta igakülgset valmisolekut raudtee renoveerimiseks Leedu piirilt Varssavini aastaks 2020," rääkis Parts.

Ühtlasi kirjutasid ministrid neljapäeval alla kolmepoolse kavatsuste protokolli lisale, millega laiendatakse Rail Balticu projektiga tegeleva töögrupi pädevust.

Briti konsultatsioonifirma AECOM uuringu kohaselt on piisava kauba- ja reisijateveo mahu ning Euroopa Liidu abi korral Euroopa rööpmelaiusel uue Rail Balticu raudteeühendus läbi kolme Balti riigi teostatav.

Eesti, Läti ja Leedu saadavad ametliku liitumiskutse Poolale lähiajal, teatas ministeerium.

Rail Balticu marsruut kulgeks 728 kilomeetri pikkuselt Poola piirini trajektooril Tallinn–Pärnu–Riia–Panevezys–Kaunas. Reisirongil kuluks selle vahemaa läbimiseks pisut rohkem kui neli tundi ning rongid väljuksid esialgse kava kohaselt kuuel päeval nädalas iga kahe tunni tagant.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles