Loendajad otsivad ülelugemata inimesi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaloendajad tutvuvad töövahenditega.
Rahvaloendajad tutvuvad töövahenditega. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Nädal enne rahvaloenduse lõppu on Viljandimaal kokku loetud 95 protsenti eeldatavast elanikkonnast ja loendajate peamine tähelepanu on suunatud nii-öelda kadunud inimeste otsimisele.

Eilseks oli Viljandimaal loendatud 47 450 inimest ning algandmetega võrreldes on veidi üle 2000 inimese kirja panemata. «Kutsume neid, kes pole loendusel veel osalenud, endast märku andma, et keegi ei jääks pildilt välja,» pöördus statistikaameti peadirektor Priit Potisepp nende poole, kelle juurde pole rahvaloendaja jõudnud.

Kogu Eestis on loendajad kirja pannud 1 287 614 inimest. Peaaegu pooled, 554 226 elavad seejuures Harjumaal. Tallinlasi on nende hulgas ligi 395 000.

Kõige edukamalt on lugemine kulgenud Tartumaal, kus juba praeguste andmete järgi on elanikke rohkem, kui esialgu arvati. Nimelt on seal loendatud 150 032 inimest ehk 103 protsenti eeldatavast elanikkonnast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles