Pärnu mees tõmbas jõest välja 15kilose karpkala

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnu mehel Jüri Schultsil (pildil) õnnestus üleeile tõmmata Pärnus jõest välja 15kilone hiidkarp.

Schultsi jutu järgi sai ta 90 sentimeetri pikkuse ja 70 sentimeetrise ümbermõõduga karbi kätte endise Maseko kalatööstuse all, kus ta balanssiiri ehk põiklandiga jääaugust kala püüdis.

Piraka vee-eluka jää alt kättesaamiseks kulus kalamehe jutu järgi kahel mehel pool tundi. „Õnneks oli mul autos tuur, millega sai augu suuremaks lõhkuda. Muidu poleks pirakat karpi kätte saanud,” ütles Schults.

Samas kala püüdnud mehed mõõtsid digitaalkaaluga hiiglasliku karpkala raskuseks 15 kilo. Varem on Schults saanud Kirbu jõest kätte kaheksakilose karbi.

Schultsi sõnade kohaselt teadis üks jääl olnud kalamees, et eile jää alt välja tulnud karpkala olla Pärnu jõest püütud omataoliste hulgast rekordiline.

Eelmise aasta veebruari lõpul püüdis Tallinna mees Sergei Tarassov Pärnu jõel endise masinatehase juures välja 12kilose karpkala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles