Pärnu lennujaam tahetakse ELi rahaga korda teha

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lennujaam.
Pärnu lennujaam. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Tallinna lennujaam tahab Pärnu lennujaama Euroopa Liidu rahaga korda teha. Selleks läheks vaja 10 miljonit eurot.

Lõplik otsus on aga ministeeriumi teha ja sõltub lõppkokkuvõttes sellest, kui palju Euroopa Liit Eestile transpordiinvesteeringuteks raha annab, vahendasid ERRi teleuudised.

Pärnu lennujaamast peetakse praegu ühendust vaid Kihnu ja Ruhnuga. Suviti toimuvad tšarterreisid. Tegelikult on Tallinna lennujaam soovinud siia ennegi Euroopa Liidu raha panna, aga siiski on läinud nii, et teised regionaalsed lennujaamad tehti enne korda. Nüüd peaks järg olema Pärnu käes, ütles Tallinna lennujaama regionaalsete lennujaamade direktor Andres Taimla.

"See tähendab seda, et Pärnu lennujaam saaks samasugune nagu Kuressaare, Kärdla ja Tartu lennujaam. Renoveeritakse lennurada, tuleb vastavaks ehitada terminal, navigatsiooniseadmed, tehnikaangaarid, tehnika ise. Ma arvan, et kõige suurem põhjus on pärnakate enda töö selle taga," rääkis Andres Taimla.

Taimla sõnul valmistatakse Tallinna lennujaamas investeeringute taotlemise paketti ette. Kui see valmib, teeb kõigepealt otsuse lennujaama nõukogu ja siis on ministeeriumi kord. Lõplik otsus ei tule sel ega võib-olla järgmiselgi aastal. Euroopa Liidu uus rahastamisperiood algab 2014. aastast. Pärnu lennujaam võtab aga aprillis, mais ja suve lõpul vastu tšarterreise Soomest, maht on varasemast suuremgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles