Raio Piiroja tahab Tarmo Rüütlile tuule alla teha

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondise peatreener tarmo Rüütli (vasakul) ja Raio Piiroja.
Eesti jalgpallikoondise peatreener tarmo Rüütli (vasakul) ja Raio Piiroja. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti jalgpall näeb 22. juuni õhtul ajalooliseid vastasseise, kus muu hulgas rivistub koondise kapten Raio Piiroja üles peatreener Tarmo Rüütli vastu.

Nimelt mängitakse jaanilaupäeva eelse reede õhtul algusega kell 18.00 kaheksas Eesti linnas maavõistlusmänge maakondade vahel. Nii sai Piiroja kutse Pärnumaa koondise treenerite brigaadilt Ants Kommussaar, Sergei Ratnikov, Igor Prins ja Kalev Pajula, et astuda vastu Viljandimaale, keda tüürib Rüütli koos Urmas Kirsi ja Aivar Lilleverega, kirjutab jalgpall.ee.

«Minu arvates on tegu väga hea mõttega panna maakondade koondised omavahel mängima, sest on mille eest võidelda. Niisama show'd kindlasti keegi tegema ei lähe. Tuleb tõsine lahing!» ütles Piiroja. «Arvan, et sellest tuleb meeldejääv ja ilus õhtu nii mängijatele kui ka pealtvaatajatele.»

Koondislasi või vähemalt Meistriliiga tasemel pallureid jagub pea igasse maakonda, kes on jaotatud omavahel paaridesse ajaloolise rivaliteedi alusel. Nii kohtuvad lisaks Pärnumaale – Viljandimaale Saaremaa – Hiiumaa, Läänemaa – Harjumaa, Lääne-Virumaa – Ida-Virumaa, Järvamaa – Raplamaa, Jõgevamaa – Valgamaa, Võrumaa – Põlvamaa ning Tartumaa – Tallinn.

«Usun, et jalgpallihuvilistel on põnev näha eesti tippjalgpallureid oma kodukoha eest mängimas ja loodan, et need mängud viivad omavalitsustegi mõtteid selles suunas, kuidas oleks võimalik jalgpalli populaarsust ja piirkonna arengut paremini siduda,» sõnas Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak. «Jaanilaupäeva eelset reede õhtut võib pidada traditsioonilise mängupäevana küll pisut ekstreemsena, kuid see on ainus aeg jõulude kõrval, mil suur osa Eesti tippjalgpallureid kodumaal, seega selles osas alternatiivi sisuliselt polnud.»

Kõikides ülalnimetatud paarides on 2012. aastal võõrustajaks esimene, 2013. aastal teine ehk maavõistlused toimuvad kodus-võõrsil printsiibil.

Lisaks kell 18.00 algavale tippsündmusele, esindusmeeskondade duellile, on iga mängu eel kavas show-mängud ja üritused pealtvaatajatele.

Tutvu meeskondade koosseisudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles