Ansip, Vaher ja Ilves avaldavad hukkunud päästja lähedastele kaastunnet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Peaminister Andrus Ansipi, siseminister Ken-Marti Vaher ja vabariigi president Toomas Hendrik Ilves tegid kaastundeavalduse täna Pärnumaal hukkunud päästja Aleksandr Jakovlevi lähedastele.

«Täna hukkus õnnetuses Eesti Vabariigi päästetöötaja Aleksandr Jakovlev. Inimelu on habras, iga surm on ülearune. Sellest lähtudes on päästeamet kutsutud ja seatud tegema oma tööd: päästjad on surma suust välja toonud sadu ja sadu meie kaaskodanikke,» seisab Ansipi ja Vaheri kaastundeavalduses.

Ministrite sõnul kuulub Eesti rahva tänu seetõttu kõikidele päästjatele.

«Osa sellest tänust kuulub ka Aleksandr Jakovlevile, kelle saatus täna meie keskelt viis. Ta hukkus, tehes oma igapäevast tööd ülima eneseohverdusega, jättes oma elu. Tunneme kaasa Aleksandr Jakovlevi emale ja isale, sõpradele ning kolleegidele,» teatasid Ansip ja Vaher.

President Ilves teatas hukkunu lähedastele ja kolleegidele kaastunnet avaldades, et traagiline uudis noore päästetöötaja hukkumisest langetab meie pead ja toob mõtetesse valu.

«Avaldan kaastunnet Aleksandr Jakovlevi emale ja isale, lähedastele ning kõigile tema kolleegidele. Mõelgem ka päästja elukutse valinud inimeste suurusele ning sellele, kuidas nad pidevalt riski piiril ja silmitsi eneseohverdusega meid kõiki teenivad,» seisab Ilvese avalduses.

Pärnu päästekomando päästja, 1987. aastal sündinud Aleksandr Jakovlev uppus täna teenistusülesannete täitmisel Sindi linnas Sindi paisu all, kui läks koos kolleegiga päästma kummipaadis hätta sattunud inimest. Päästjate paat sattus veekeerisesse ning läks ümber, päästjad kukkusid vette ning jäid keerisesse ja üks neist – Aleksandr Jakovlev – vajus vee alla. Kiirabi elustas teda, kuid kahjuks tulemusteta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles