Politseisse pöördusid kadunud kalamehe eeldatavad lähedased

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eile õhtul pöördus politsei poole perekond, kelle lähedane võib olla eile ennelõunal Sindi paisu juures juhtunud õnnetuses kadunuks jäänud kalamees.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht ütles Postimehele, et sidet kadunud kalastaja ja lähedaste vahel ei ole veel tuvastatud. Teada on vaid niipalju, et politseisse pöördunute lähedane võis selles piirkonnas kalal olla.

«Kuna kalameest ei ole veel üles leitud, siis ei tea, kas see on see, keda lähedased arvavad,» ütles Tammeleht. Samas ei osanud ta öelda, keda lähedased kadunuks peavad, milline on mehe vanus ja tundemärgid.

Politsei jätkas täna kalamehe otsinguid paisu lähistel. «Kuna olud seal piirkonnas on väga keerulised, siis seal otseselt ei saagi vee peal otsinguid teha, seda tuleb teha kuskilt kaldalt,» kirjeldas Tammeleht. Paisust ohutus kauguses on vett kontrollimas käinud ka Pärnu kordoni paat.

«24 tundi seal keegi otseselt ei ole, aga piirkonda käiakse vaatamas regulaarselt. Palju sõltub sellest, et kui mees on hukka saanud, siis kas ta on kuskile taha kinni jäänud või mitte. Me ei tea ka seda, mis seal põhjas on. Oleneb ka sellest, milline on külma ja sooja veemassi vahekord,» iseloomustas Tammeleht erinevaid muutujaid.

Otsinguid jätkatakse veel vähemalt paar päeva.

Õnnetus juhtus reedel veidi enne kella 11, kui Pärnu jõel Sindi paisu juures kukkusid vette seal lõksu jäänud kalamees ning teda abistama läinud kaks päästjat. Üks päästja, 24-aastane Aleksandr Jakovlev, suri uppumise tagajärjel, kalamees on aga seni leidmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles