Lasnamäel kukkus neljandalt korruselt alla rõdupaneel

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna varahommikul kella 7 ajal kukkus Lasnamäel Kalevipoja tänaval asuvalt majalt alla neljanda korruse rõdupaneel.

Koristaja oli hommikul just maja ees tööl, kui korraga maandus tema kõrvale vähemalt tonni kaaluv betoonplokk.

«Õnnelik õnnetus, sest kedagi teist sel hetkel veel väljas polnud,» ütles korteriühistu juhatuse esimees Taavi Kuri Postimehele.

Praegu kontrollib nii selle rõdu kui teiste kinnitusi ehitusekspertiis. «Ma pole küll ekspert, aga silmaga pealt vaadates tundub, et rõdu peaks olema kinnitatud neljast kohast, aga sellel pole alumised kaks kinnitust üldse keevitatud,» sõnas Kuri. «Aga täpse põhjuse ütleb ehitusekspertiis – nii seda, mis põhjusel kukkus see piire alla, kui ka seda, kas ülejäänud rõdupiiretega on tarvis midagi ette võtta, nende kinnitusi tugevdada.»

«Maja on 32 aastat vana ja sellest saadik pole meil kapitaalseid remonte tehtud,» kinnitas Kuri. Varem pole majalt midagi pudenenud.

«Üks võimalus on see, et meie maja on nii-öelda hoogtöö korras tehtud. Vanasti olid viisaastakud ja plaani täitmiseks võeti majad väga kiiresti vastu, neil on tegelikult palju ehituspraaki. Aga ma ei saa seda kinnitada, sest ekspert pole seda kinnitanud,» rääkis ta.

Kuri sõnul on teadaolevalt vaid üks kord Eestis veel sarnane õnnetus juhtunud, kui ühe Õismäe maja rõdult plokk alla kukkus.

Ilma piirdeta jäänud rõdule pannakse nüüd ette ajutised piirded. «Ehituseksperdid hindavad, kui põhjalikke uuringuid on vaja teha ning kui selgub, et tegu on konstruktsioonilise veaga, on vaja kõikide rõdupiiretega midagi ette võtta,» sõnas korteriühistu juhatuse esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles