Pärnus tapeti motoklubi liige

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Vana-Rääma tänaval tapeti tüli käigus puhkenud kakluses motoklubi Klan MC liige.
Pärnus Vana-Rääma tänaval tapeti tüli käigus puhkenud kakluses motoklubi Klan MC liige. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnus Vana-Rääma tänaval motoklubi Klan kõrval asuvast majast leiti reedel kell 13.10 vägivalla tundemärkidega 34aastase mehe surnukeha.

Tapmises kahtlustatavana on vahistatud 31aastane mees, keda on varem korduvalt kriminaalkorras karistatud.

Prokuratuuri teatel läksid mehed esialgsetel andmetel peo käigus tekkinud tülis kaklema.

"Juhtunu asjaolud on täpsustamisel," ütles Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Erm.

Pärnu Postimehega ühendust võtnud mehe jutu järgi tuli ta motoklubi liikmest sõber neljapäeva õhtul Soomest töölt ja tahtis kellegagi napsu võtta. Paraku ei olnud motoklubis sel ajal kedagi ja nii hakkas ta arvatavasti pidutsema koos naabermaja asukatega. „Kõik motoklubi mehed olid sel õhtul sõidus ja kedagi majas ei olnud,“ teadis ta rääkida.

Miks Soomest tulnud motomees koos naabritega aega veeta soovis, võib vaid oletada. „Võib-olla ta teadis sealt mõnda inimest,“ arvas surnuks pekstud mehe sõber.

Kuigi prokuratuur on teatanud tapmises kahtlustatavana ühe mehe vahistamisest, oli ohvri sõbra teada peksjaid kümmekond.

Motoklubi esindaja ei soovinud juhtunu kohta kommentaare anda.

Sõbra sõnade järgi oli tapetu tavaline noor mees, kes armastas mootorrattaga sõita. "Ta oli normaalne tüüp, täiesti puhas poiss," iseloomustas ta.

Ermi ütlust mööda alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku tapmist käsitleva paragrahvi alusel.

Süüdimõistmisel sellise teo eest on karistuseks 6- kuni 15aastane vangistus.

Motoklubi Klan on äratanud tähelepanu sellega, et kasutab sümboolikat, mis sarnaneb USA paremäärmusliku organisatsiooni Ku Klux Klani omaga.

Pärnu dominantklubiks peetav Klan MC oma viimsel ajal oma tegevust laiendanud nii uusi klubihiooneid avades kui ka teisi klubisid üle võttes. Alles tänavu märtsis vahetasid  Drifters MC liikmed oma tunnusmärgid Klan MC tunnusmärkide vastu.

Kaudselt on Klan MC seotud kurikuulsa Bandidos MCga, mis rahvusvahelisel tasandil vastandub ja rivaalitseb teise suure, Hell Angels MCga.

Mõlemad, nii Bandidos kui Hell Angels, on viimastel aastatel suurendanud oma mõjuvõimu Eestis.

Klan MC üks asutaja on Kurkse surmaretke pärast aastaid tagasi kohtu ees seisnud Jaanus Karm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles