Raeküla lapsed mängisid elamusmänge

, klassiõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla kooli viiendikud käisid koos õpetajaga Laulasmaal elamusmängude päeval.
Raeküla kooli viiendikud käisid koos õpetajaga Laulasmaal elamusmängude päeval. Foto: Erakogu

Tänu mereäärsete koolide Raeküla, Laulasmaa ja Muhu ühisprojektile avanes Pärnu Raeküla koolil võimalus18. aprillil  osa võtta igakevadisest Harjumaa  koolidele korraldatavast elamusmängude päevast. Selle ürituse süda ja hing on Laulasmaa kooli kehalise kasvatuse ja inimeseõpetuse õpetaja Kersti Lepik.

Koolide võistkondi oli kogunenud kogu vallast. Iga võistkond sai kaardi, mille järgi võis Laulasmaa kaunil maastikukaitsealal orienteeruda. Kontrollpunktides ehk „pesades“ ootasid võistkondi meeskonnatöö ülesanded, kus ei saanud loota ainult enda nutikusele ja osavusele, vaid pidi arvestama teistega. Parima tulemuse sai see võistkond, kes kasutas koostöönippe.

Meeldejäävad mängud olid „Näpitsad+pallid“, „Inimkett“, „Rihmal kõndimine“, “Tiri ja tõmba“, „Tähekuubikud“, „Ämblik“, „Lendavad taldrikud“ jne. Kõiki mänge sidus lõbu ja väljakutse. Kui kõik ülesanded kohe ei õnnestunud või osutusid oodatust raskemaks, saatis sooritust siiski nali ja naer.

Ka õpetajad said seekord olla õppija rollis – neist moodustati omaette võistkonnad, kes sarnaselt õpilaste meeskondadega said lahendada koostööülesandeid.

Üldist järjestust välja ei toodud, sest võitsid kõik, kes sellest päevast osa võtsid. Võitsid enda tundmaõppimises.

Mina sain sellelt päevalt palju ideid ja kinnitust elamusmängude hariva toime kohta. Kuigi sellise päeva korraldamine vajab palju aega mõtlemiseks ja vahendite valmistamiseks, tasub vaev ennast kuhjaga.

Algaval kevadel võiks ilusa ilmaga palju rohkem õues toimetada. Abi niisuguste mängude korraldamiseks ja väljamõtlemiseks leiab internetistki.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles