Naiskoor Leelo 50

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiskoor Leelo. Arhiivifoto.
Naiskoor Leelo. Arhiivifoto. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Naiskoor Leelo heidab juubelikontserdiga sel laupäeval Pärnus Nooruse majas pilgu oma lauluteele, et tänada ja meeles pidada koostööpartnereid läbi aegade, sealhulgas Leelo kunagisi dirigente, lauljaid ja sõpruskoore.

Koor alustas tegevust 1962. aastal Pärnu kaubandusvalitsuse ametiühingu klubi juures. Mõtte algataja oli Tamara Orav-Busch, koori juhatama paluti Alice Agard ja häält seadma Valve Otti.

Koori väärikaim liige on oma 41 lauluaastaga Mai Vellamäe, kes põhjaliku täpsusega talletanud Leelo kontserdikavad läbi aegade. Ajasilda lauljate vahel on sümboliseerimas kunagise Leelo laulja Aino Käsperi tütar Moonika Kangur ja tütretütar Triin Tõnisson, kes mõlemad laulavad praeguses Leelos.

Elurõõmsa ja tegusa koori dirigendid on viimased paarkümmend aastat olnud Tiia Tamm ja Hilja Vainula ning koori toimeka presidendina ajab MTÜ Lauluselts Leelo asju 2009. aasta septembrist Ave Sadam.

Tänavu märtsis pälvis naiskoor Ester Mägi 90 aasta juubelile pühendatud võistulaulmisel B-kategoorias viienda koha.

Koor on asutamise aastast alates osalenud kõikidel üldlaulupidudel ja Pärnu koorifestivalidel, käinud kontsertreisidel Ungaris, Austrias, Lätis, Norras ja Ahvenamaal, esinenud koos Virve Kösteri ja tantsuseltsiga Ülejala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles