Vihula mõis särab nüüd täies hiilguses

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selles taastatud hoones (vasakul) on nüüd ujumisbassein, lastebassein ja aurusaun.
Selles taastatud hoones (vasakul) on nüüd ujumisbassein, lastebassein ja aurusaun. Foto: Aarne Mäe

Neli aastat kestnud mõisakompleksi taastamisega on lõpule jõutud. Lisaks varem valminud mõisahoonele ootab külastajaid nüüd puhkeküla kõigi hoonetega.



Vihula mõisakompleksi renoveerimise käigus valmisid viimaste hulgas Hollandi-tüüpi vaateplatvormiga tuuleveski, basseinimaja, vabaõhulava ja viinavabrik koos muuseumi ning teisel ja kolmandal korrusel asuvate kõige luksuslikumate hotellitubadega.

Viimased uuenduskuuri läbinud hooned võimaldavad nüüd pakkuda varasema 48 hotellitoa asemel majutust 65 toas, mahutades 130 ööbijat.

Vihula mõisa tegevjuhi ja juhatuse liikme Michael Stenneri sõnul võib pärast suuremahuliste renoveerimistööde lõppemist nimetada Vihula mõisakompleksi Baltikumi suurimaks.

“Kui luksuslik mõisasüda pakub majutust, konverentsiruume, toitlustust ja spaateenuseid, siis puhkeküla on see pool, kuhu me ootame ühepäevakülastajaid,” kõneles mõisa müügi- ja turundusjuht Kadi Elmeste, lisades, et neil on ehe külamiljöö, mida tänavu suvel ilmestavad viiel päeval nädalas toimuvad elava muusika kontserdid.

Oodata on ka animaatoreid, kes kolmel suvekuul aitavad külastajatel vaba aega aktiivselt sisustada.

Et kohalikule kogukonnale mitte suletud olla, korraldab mõis pere- ja laadapäevi. Näiteks 1. juunil, lastekaitsepäeval, korraldatakse tasuta minigolfiturniir, kuhu oodatakse külastajaid kogu maakonnast.

“Et julgetaks tulla,” põhjendas Kadi Elmeste. Suvekuudel on kõigil huvilistel võimalik osa võtta ka organiseeritud mõisatuurist.

Lahemaa rahvuspargis asuva 800aastase ajalooga Vihula mõisakompleksi taastamisse on aastate jooksul investeeritud üle 15 miljoni euro. Kompleksist leiab konverentsiruumid, öko­spaa, ürdiaia, restorani La Boheme, kõrtsi Kaval-Ants. Vihula mõis kuulub Unique Hotelsi ketti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles