Pärnakad tuunivad mõisa

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskuse noored puusepad ehitasid Paunküla mõisa aeda lehtla.
Pärnumaa kutsehariduskeskuse noored puusepad ehitasid Paunküla mõisa aeda lehtla. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnumaa kutsehariduskeskuse noored osalevad telesarjas "Tuuni mu mõisa" ja täna filmitakse kutsehariduskeskuses, kuidas puusepad lehtlat ehitavad.
 

Kutsehariduskeskuse avalike suhete juhi Anneli Rabbi jutu järgi on nende koolist osalenud saadetes rätsepa eriala õpilased ja ehitusviimistlejad. „Nüüd on järg ehituspuuseppade käes, kellel  tuleb ehitada Paunküla mõisaaeda sobiv lehtla, mis vastaks igati seal kodu leidnud vanade inimeste vajadustele,“ ütles ta.

Lehtla ehitamisse on kaasatud eksperdina arhitekt Hannes Praks, kes Rabbi ütlust mööda poiste elu sugugi lihtsamaks ei tee, sest lehtla tuleb valmis ehitada enneolematu projekti järgi.

Saatesarjas „Tuuni mu mõisa“ saavad Eesti kutsekoolide tublimad õppurid võimaluse ja ülesande raputada Paunküla mõisas asuv hooldekodu uuele elule. Noorte tuunimistöid mõisa köögis, aias, kodulehel ja mujal koordineerivad ja hindavad tunnustatud spetsialistid: reklaamiguru Leslie Laasner, pikaaegne presidendi kokk Indrek Kivisalu, moekunstnik Tiina Talumees, sisearhitekt Hannes Praks jt.

Niisiis, vanas väärikas mõisahoones põrkuvad kaks vastandlikku põlvkonda: tegutsemistahtelised kutsekoolide õpilased ja konservatiivsed hooldekodu asukad ning töötajad.

Noortele tulevad appi filmilegend Leida Rammo, pikaaegne operetiprimadonna Therese Raide ja veteransportlane Herbert Sepp, kes hülgavad ajutiselt kodused mugavused ja kolivad samuti hooldekodusse. Just nende märkused ja tähelepanekud annavad noortele kätte suuna, mida hooldekodu eluolu parandamiseks ette võtta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles