Orel vajab kiiret abi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää kirik
Otepää kirik Foto: Ülle Kübarsepp/Valgamaalane

Pühapäeval, 20. mail toimub Otepää Maarja kirikus segakoori Eveko heategevuslik kevadkontsert, mille tulu läheb Otepää Maarja kiriku oreli restaureerimise heaks.

Koori dirigent Vilve Maide sõnas, et idee teha heategevuslik kontsert kiriku heaks sündis kooriliikmetel juba sügisel.

«Kontsert toimub a capella, ehk ilma saatemuusikata, see ongi viide sellele, et kiriku orel vajab remonti,»
selgitas Vilve Maide. «Repertuaaris on nii vaimulikku kui ka ilmalikku muusikat ladina, eesti, vene ja itaalia keeles.» Vaimulike laulude tekstide kohta jagab selgitusi EELK Otepää Maarja koguduse vaimulik Marko Tiirmaa.

Kiriku orel vajab põhjalikku remonti: üks kahest lõõtsast on katki ja ka teise ressurss on otsakorral. Praegu toodab orelile õhku mürarikas elektrimootor, mis vajaks välja vahetamist kaasaegse lahenduse vastu. Samuti vajavad häälestamist oreli viled.

EELK Otepää Maarja koguduse vaimulik Marko Tiirmaa ütles, et taolisi ettevõtmisi võiks Otepää kirikus rohkemgi olla. «See toob kohaliku kogukonna kokku nende kodukoha kirikusse, mille ülesanne lisaks pühakojaks olemisele on ka kultuuri kandmine,» rääkis Tiirmaa.

Vallavanem Andres Visnapuu tunnustas kontserdi korraldajaid hea idee eest ning lisas, et oreli remonditöödeks on valla eelarves ettenähtud 1000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles