Wendre optimeerib tootmist

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töö Wendres.
Töö Wendres. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa suurimaid tööandjaid tekstiilitootja AS Wendre organiseerib tööd ümber, et kaotada öine vahetus.

Wendre juhatuse esimehe Vahur Roosaare kinnitusel läks ettevõte teatud tootegruppide kolmelt vahetuselt üle kahele vahetusele.

“Perspektiivis ongi meie idee organiseerida tootmine suures ulatuses ümber kahte vahetusse, et välistada öösel töötamine,” selgitas Roosaar. “Hiljuti korraldasime teatud padjaliinid ümber nii, et päevasel ajal on liinidel rohkem inimesi tööl, toodangu maht aga jääb ilma öise vahetuseta vähemalt endisele tasemele või peaks isegi kasvama. Tootmise optimeerimine on Wendres alati väga oluline olnud ja on ka edaspidi, seetõttu toimuvad pidevalt muutused.”

Töö ümberorganiseerimine ettevõtte töötajate arvu Roosaare kinnitusel märkimisväärselt ei mõjuta.

Roosaare sõnade järgi on Wendre müük mullusega võrreldes samal tasemel. Praegu on firmal küll kevadine madalhooaeg, mistõttu toodetakse kaupa ette ja ladustatakse, et sügisesel kõrghooajal oleks võimalik täita kõiki tellimusi probleemideta.

Wendre annab tööd ligemale 700 töötajale. Eelmisel aastal umbes 100 miljoni eurose käibega AS Wendre kuulub kontserni Trading House Scandinavia AB, mille peakorter asub Rootsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles