Pärnu bändide Valga retke dokumentaalfilm esilinastub bussis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: SCANPIX

Täna kell 13.00 stardib Pärnus Endla teatri eest Pärnu muusikuid ja muusikasõpru ühendav Valga retk.

Kuue aasta eest spontaanse bändide kontsertreisina alguse saanud üritusest on kujunenud traditsioon, mida tähistatakseigal kevadel. Ürituse eestvedajaks on ansambel John Stuart Mill ja selle ümber tegutsev liikumine Klaasmaja Keldri Lapsed.

«Igal aastal kutsume Facebookis asjast huvitatud bände endast märku andma ja nende hulgast siis paneme kokku uue ja kordumatu bändide koosseisu,» selgitab bändide nimekirja koostamise tagamaid peakorraldaja Albert Marginal. Nii võõrustab seekordne Valga retk Pärnumaa noorte bändide festivalil edukalt esinenud Minu Akvaariumi ja Voice of Voicesit. Lisaks astub üles Kilingi-Nõmmest pärit punkbänd Exit. Hetkel end Inglismaa ja Eesti vahel jagav John Stuart Mill aga esitleb selle kontserdiga värskelt ilmunud EP-d «Mao tee kalju peal».

«See võib olla meie ainuke kontsert Eestis sellel aastal, valmistume põhjalikult. Muidugi esitame oma uue EP materjali, kuid kava peamiseks osaks saab siiski inimeste jaoks juba tuntud lood,» räägib Inglismaal Milton Keynesis elav bändi solist Matt Samuel Berlioz.

Lisaks traditsioonilisele bussireisile-kontserdile, on selle aasta Valga retk eriline ka mitmes teises mõttes. Peamine on muidugi see, et 2011. aastal retke põhjal valminud dokumentaalfilmi esmaesitlus toimub bussis, mis muusikuid ja nende fänne Valgasse viib. Kohapeal toimub lisaks kontserdile veel ka ühine muuseumikülastus.

«Seekordse retke eesmärk on olla veelgi rohkem kultuurikesksem, et lisaks Pärnumaa muusika tutvustamisele Valgamaal, tutvuksid pärnakad ka sealsete põnevate asjadega. Kohalik mittetulunduslik sõjandusmuuseum seda kahtlemata on,» leiab Marginal.

Pärnu bändide kontsert Valga Rockiklubis algab kell 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles