Koorid valmistuvad suurpeoks

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa laulu- ja tantsupeo proov
Valgamaa laulu- ja tantsupeo proov Foto: Monika Otrokova

Tänavune Valgamaa laulu- ja tantsupidu toimuv 2. juunil Otepääl ja kannab pealkirja «Ma ise ilu tegija». Pidu räägib meist endist ja annab tunnistust, et elu saab olla täpselt nii ilus, kui ilusaks me selle ise elame.

Kui maakondlikke pidusid on Otepääl Tehvandi staadionil ennegi peetud, siis ühine laulu- ja tantsupidu toimub seal esimest korda.

Juba on käimas ka suurpeo proovid. Täna, 15. mail harjutasid Otepää gümnaasiumi aulas maakonna mudilas- ja laste-, poiste ja segakoorid.

Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuhi Monika Otrokova kinnitusel peaks peol osalema 7 laste-, 9 mudilas-, 3 poiste- ja 9 segakoori.

Tantsijad teevad Otrokova kinnitusel proove 31. mail Tehvandi staadionil. Samuti toimuvad proovid peopäeva hommikupoolikul.

Kokku oodatakse peole esinema umbes 600 lauljat ning 1064 tantsijat 74 kollektiiviga, sealhulgas neli lasteaiakollektiivi. Tantsupidu algab kell 16 ja laulupidu saab alguse kell 18. Pidu on kõigile tasuta.

Üritusele panevad õla alla teiste seas Valga maavalitsus, Valgamaa Omavalitsuste Liit, Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp, rahvakultuuri arendus- ja koolituskeskus, Otepää vallavalitsus, Otepää gümnaasium, Kaitseliidu Valgamaa malev ja SA Tehvandi Spordikeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles