Piirissaare laevareisid algavad taas

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile pärastlõunal tõsteti Tartu sadamas väikelaev Princess Liina kraanaga Emajõkke, et juba sel pühapäeval alustada Piirissaare regulaarreisidega.
Eile pärastlõunal tõsteti Tartu sadamas väikelaev Princess Liina kraanaga Emajõkke, et juba sel pühapäeval alustada Piirissaare regulaarreisidega. Foto: Kristjan Teedema

Rohkem kui paarikümneaastase vaheaja järel algavad sel pühapäeval Tartust taas regulaarsed laevasõidud Piirissaarele. Lisaks saarereisidele avatakse igapäevane aerupaadilaenutus ja saab proovida veesuusasõitu.



«See mõte oli juba eelmisel aastal, aga nüüd paneme liini käima ja siis vaatame, kuidas nõudlust on,» ütles Piirissaare reiside eestvedaja Alar Süüden. Esialgu on sõidud plaanitud vaid pühapäevale, kuid kui huvilisi jätkub, võiks reise teha ka neljapäeviti.

Väikelaev Princess Liina on suuteline koos kapteniga peale võtma kaksteist reisijat ning sõitma kiirusega kuni 24 sõlme tunnis. «See on umbes 40 kilomeetrit tunnis, aga see on täisgaasiga sõit. Tõenäoliselt sõidame natuke vaiksemalt, sest siis on reisijatel aega ka ringi vaadata,» lausus Süüden.

Reisid algavad hommikul kell kümme turuhoone juurest, kuhu tuuakse suveks ajutine paadisild. Süüdeni sõnul on Tartust Peipsisse nelikümmend kilomeetrit ja seal Piirissaareni veel kakskümmend. Sõit saarele kestab ligikaudu kolm tundi, tagasi Tartusse hakatakse tulema kell viis pärastlõunal.

«Saarega tutvumiseks ja pikniku pidamiseks jääb umbes neli tundi,» selgitas Süüden ning lisas, et kui reisiseltskonnale sobib, tullakse tagasi kiiremini. Edasi-tagasisõit läheb maksma kolmkümmend eurot ning hinna sees on ka laeva peal pakutav soe tee ja kohv.

«Hinna kohta on vastakaid arvamusi. Mõni küsib, kuidas sa nii odavalt hakkama saad, teine jälle, et on kallis,» kommenteeris Süüden sõidutasu ning oli veendunud, et see võiks olla taskukohane. «Kui võtta, et oled terve päeva laeva peal, siis pole see kallis.»   

Lisaks Piirissaare-reisidele hakkab ettevõtja uuest nädalast pakkuma Emajõel ka aerupaadilaenutust, veerõngateenust ning veesuusasõitu. Esialgu tuuakse kolm kolmekohalist paati ning nende laenutus maksab viis eurot tund. «Sõita võib sinna, kuhu süda igatseb, ainult jõest välja ei tohi minna,» lausus Süüden ning pakkus, et selle ajaga peaks jõudma sõita lodjakojani ja tagasi.

Veesuusatamiseks tuleb aga aeg broneerida ning selleks sõidetakse kaatriga enne ülesvoolu. «Kesklinnas ja sadama piirkonnas kihutada ei tohi,» lausus Süüden ning märkis, et kuigi on võimalik ka kalipso selga panna, on veebanaani ja veerõngaga sõitmine eelkõige sooja ilma meelelahutus.

Süüden on enda sõnul palju ringi reisinud ja näinud, kuidas suurlinnades on jõed elama pandud. «Arvan, et me liigume ka sinnapoole. Eks see entusiasmi pealt alustamine ole, aga usun, et see hakkab toimima,» oli ta lootusrikas.

Tartu-Piirissaar-Tartu
• Turuhoone juurest igal pühapäeval kell 10.
• Laev mahutab 12 reisijat.
• Edasi-tagasipilet 30 eurot.
• Lisaks paadilaenutus, veerõnga- ja veebanaanisõit ning veesuusatamine.   
• Info www.veeturism.com.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles