Juhtkiri: Pärnu IRList kostab protestihääli

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Võimalik, et oma osa on järjest lähenevatel valimistel, millele Pärnu võimuliitu kuuluv Isamaa ja Res Publica Liit loodab tugevalt positsioonilt vastu minna, kuid niisama tõenäoline on kuulsa laulurea järgi see, et “ükskord prahvatab vimm, mis kogunend salaja”. Nädala alguses saatis IRLi Pärnu juhatus koalitsioonipartneritele taotluse vabastada ametist AS Pärnu Vee nõukogu esimees Eino-Jüri Laarmann ja otsida esimees konkursiga. Taotlusele olid alla kirjutanud IRLi Pärnu osakonna ja IRLi ja sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Peeter Prisk ning Pärnu abilinnapea Meelis Kukk.

Kahe kohalikus poliitikas küllaldselt võimu eviva mehe kõva sõna oli Laarmanni isiku vastu suunatud vaid näiliselt. Alles selle ootamatu, õrna vastuhakku õhkuva teate lõpulõik räägib sellest, mis on tõeliselt oluline: vee- ja kanalisatsiooniteenuste hinna tõusust. 17,06protsendine hinnatõus on tõepoolest päris suur ja IRLi hinnangul üldise hinnatõusu taustal koormav ja põhjendamatu.

IRL taotles Laarmanni väljavahetamist selgi põhjusel, et vee hinna tõstmisest oli nõukogus juttu põgusalt ja selleteemalist arutelu ei toimunud. Arutelu puudumine ei nõrgenda ainult Pärnu Vee nõukogu tervist, sama käib koalitsioonipartnerite vahelise suhtlemise kohta. Ja IRL on selles seltskonnas koos sotsidega nõrgemate poolel, oma au on aga neilgi.

Kui palju on IRL saanud, näiteks koalitsiooninõukogus, kaasa rääkida Pärnu öörahu teemal enne, kui linnapea Toomas Kivimägi oma arvamuse leheveergudel välja ütles? Kas neile meeldib salatsemine seoses Kalevi staadioni investoriga? Need on retoorilised küsimused, kuid kipuvad tõestama Keskerakonna kohaliku liidri Kadri Simsoni ennustust, et pärast järgmisi valimisi on Reformierakond ja IRL koalitsioonis, kuid Kivimägi kõrvale jäetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles