Finnairi raamatupidajad töötavad Tartus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome lennufirma Finnair heaks töötab ettevõtte tütarfirma Backoffice Services Estonia OÜ Tartu kontoris 60 raamatupidajat ja 40 klienditoe spetsialisti. Enamik Finnairi arvetest käib läbi just Tartu kontorist.
Soome lennufirma Finnair heaks töötab ettevõtte tütarfirma Backoffice Services Estonia OÜ Tartu kontoris 60 raamatupidajat ja 40 klienditoe spetsialisti. Enamik Finnairi arvetest käib läbi just Tartu kontorist. Foto: Sille Annuk

Soome lennufirma Finnair koondas oma ülekannete ja raamatupidamisteenuste üksuse Tartusse, kuna ülikoolilinnas on neil lihtsam töötajaid leida ning töö korraldamine Tartust aitab kulusid kokku hoida.


Vallikraavi 2, endises Erapanga majas töötab Finnairi tütarfirmas Backoffice Services Estonia OÜ 60 raamatupidajat ning 40 klienditoe eest vastutavat inimest.

Klienditoe spetsialistid on Finnairi heaks Tartust töötanud juba viimased kümme aastat, kuid 60 raamatupidajat on ettevõte värvanud juurde viimase paari aasta jooksul.

«Töö tsentraliseerimise põhjuseks on ennekõike soov oma tööprotsesse tõhustada. Tartu meeskond suudab meile pakkuda kõrgetasemelist teenust kuluefektiivsemalt,» selgitas Finnairi kommunikatsioonijuht Päivyt Tallqvist.

Lihtsam töötajaid leida

Tallqvist lisas, et raamatupidamisüksuse Tartusse koondamise põhjuseks ei olnud siiski üksnes siinne madalam palgatase, vaid ka vajalike töötajate parem kättesaadavus.

«Tartu on ülikoolilinn ja siin on piisavalt haritud spetsialiste, keda me vajame,» lisas ta.

Backoffice Services Estonia OÜ juhataja Leela Lepiku sõnul on firma saanud Tartu kontorisse raamatupidajaid nii otse ülikoolidest ja kutsekoolidest kui ka teistest firmadest. «Raskusi töötajate leidmisega pole tekkinud, sest me pole värvanud kõiki korraga, vaid järk-järgult ning Tartus on raamatupidajate konkurents kindlasti ka palju väiksem kui Tallinnas,» rääkis ta.

Töö koordineerimine Vantaa ja Tartu kontori töötajate vahel käib enamjaolt videokõnede, meilide ja veebiprogrammide vahendusel, ent töötajatel on üksjagu ka Soome vahet reisimist. «Seejuures on meil kindlasti väga palju kasu otselendudest Tartu ja Helsingi vahel,» lisas Päivyt Tallqvist. Flybe Nordic, mis Helsingi ja Tartu vahelisi lende teenindab, kuulub osaliselt ka Finnairile.

Rahvusvahelisuse võlu

Tartu raamatupidamisüksuse reisibüroode ostuarvete osakonna juhataja Anu Martinsoni sõnul võib mõnikord Tartust asju ajades olla raske leida Soomest üles kõige õigem inimene, keda on info saamiseks vaja, kuid üldiselt ei valmista kaugtöö tänu internetile ja sagedastele tööreisidele emafirmasse mingeid raskusi.

«Pigem on just huvitavam, et on võimalus töötada rahvusvahelises kontsernis,» lisas ta.
 
Finnairi esindaja Päivyt Tallqvisti kinnitusel pole lennufirmal praegu plaane veel mõnda üksust Tartusse kolida. «Esialgu on tähtis hoida olemasolev üksus Tartus edukalt töös ja seda arendada,» lausus Tallqvist.

Backoffice Services Estonia OÜ

• 2011. aasta käive oli 1,45 miljonit eurot ja puhaskasum 77 252 eurot.

• Sada protsenti käibest moodustas teenuste eksport Soome.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles