Väärikate ülikooli vanim tudeng saab varsti 99aastaseks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
August Puuste.
August Puuste. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

2009. aastal Pärnust alguse saanud  ja tänaseks ka Tallinnas, Tartus ja Kuressaares  tegutsev eakatele mõeldud väärikate ülikooli vanim, aktiivselt loengutes osalev üliõpilane, on pea 99aastane August Puuste Pärnust.

Endla teatrisaali kogunenud kaunid ja sätitud prouad ja soliidselt lipsustatud härrad on Tartu ülikooli Pärnu kolledži väärikate ülikooli kolmanda lennu lõpetajad. Koos käidi kahel korral kuus. Loengutele, kus räägiti mitmetel teemadel alates astrofüüsikast kuni e-panganduseni välja, lisandusid seminarid ja väljasõidud, vahendasid ERRi teleuudised.

Sel aastal said avatud ülikooli tunnistuse kätte pea 400 õppurit.

Pea 99aastane August Puuste rõhutas, et hindab inimesi eelkõige nende tegude põhjal. Kõrge ea tõttu ei oota ta isegi erikohtlemist. Väärikate ülikoolis on sirge selja  ja pika eluteega mehe arvates hea võimalus vaim värske hoida.

"Huvitab kõik: poliitika, kultuur, majandus. Need ained kõik on teatud aegade jooksul siin käsitlemist leidnud. Ja eakatel inimestel on see asi, et vaatab, kes tema selles ühiskonnas on, ja kuidas ta suudab kaasa sammuda," rääkis August Puuste.

Ülikooliteed jätkata plaaniv vanahärra  loodab, et uuel õppeaastal  on lektorite nimekirjas ka loodusemees Fred Jüssi nimi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles