Võit rändas Lääne-Eestisse

Andre Hanimägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistluse võitjad Lääne prefektuurist: piirivalveleitnant Tarmo Tomson (võistkonna esindaja, vasakult), piirivalvevanemkonstaabel Malle Vilinurm, piirivalvevanemkonstaabel Heiki Mäemurd ja piirivalvevanemkonstaabel Tarmo Visnapuu.
Võistluse võitjad Lääne prefektuurist: piirivalveleitnant Tarmo Tomson (võistkonna esindaja, vasakult), piirivalvevanemkonstaabel Malle Vilinurm, piirivalvevanemkonstaabel Heiki Mäemurd ja piirivalvevanemkonstaabel Tarmo Visnapuu. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Kolmapäeval lõppesid Valgas piirivalvurite kutsemeisterlikkuse võistlused, parimaks osutus Lääne prefektuuri võistkond.

Korraldustoimkonna juht, piirivalvekolonelleitnant Toivo Liider sõnas, et võistlusalade lõikes kerkisid esile erinevad võistkonnad. Näiteks saavutas piirikontrollis ja orienteerumises parimad tulemused Lõuna 2. võistkond ja teenistusrelvast laskmises hiilgas Lõuna 1. võistkond.

«Võistlused pakkusid paremusjärjestuse selgitamise osas pinget viimase võistlusala lõppemiseni,» ütles ta.

Teise võistluspäeva lõpuks jagasid esimest ja teist kohta üldkokkuvõttes Lääne prefektuuri 1. ja Lõuna prefektuuri 2. võistkond – mõlemal oli 67 punkti, kaks alavõitu ning kaks teist kohta.

Paremuse andis Lääne võistkonnale ühe ala neljas koht ning nii tuligi kokkuvõttes võit. Tiimi kuulusid piirivalvevanemkonstaabel Heiki Mäemurd, piirivalvevanemkonstaabel Tarmo Visnapuu ja piirivalvevanemkonstaabel Malle Vilinurm.

Teise koha saavutas Lõuna prefektuuri 2. võistkond ja kolmandaks jäi Põhja prefektuur.

Peale pingelise võistluse pakkusid ühtjagu põnevust ka selle käigus kohatud metsloomad. Nii kimbutas ühe ala läheduses võistlejaid küllaltki agressiivne metsis, kes oletatavasti valvas oma piirkonda.

«Lasketiirus tehti aga tutvust ühe elujõulise rästikuga, kes juhatati viisakalt võistluspaigast eemale ja orienteerumisele suundudes õnnestus mõnel seltskonnal näha maanteed ületamas kahte põtra,» rääkis Toivo Liider.

Võistlused oli pühendatud Eesti kutselise piirivalve loojale kindralmajor Ants Kurvitsale, kelle sünnist möödus 14. mail 125 aastat.

Kolme päeva jooksul võeti omavahel mõõtu seitsmel võistlusalal. Hinnati ülesande sooritamiseks vajalikke teadmisi, võistkonnasisest tööjaotust, oskust tegutseda patrulltoimkonnana ja kulunud aega. Osales üheksa kolmeliikmelist võistkonda Põhja, Ida, Lõuna ja Lääne prefektuuri piirivalvebüroodest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles