Kohus ähvardas Marge Arumäe kohtusaalist välja saata

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marge Arumäe on kohtu all süüdistatuna oma koera ja tema poegade hooletusse jätmises.
Marge Arumäe on kohtu all süüdistatuna oma koera ja tema poegade hooletusse jätmises. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Täna Pärnu maakohtus taasalanud protsessil looma julmas kohtlemises süüdistatav Marge Arumäe ennast süüdi ei tunnistanud.

Kohtunik Igor Pütsep tegi Arumäele tunnistajate kuulamisel ristküsitluse ajal hoiatuse, et kui naine jätkab tunnistajate küsitlemist ebaväärikal kombel ja ründaval toonil, millele prokurör Küllike Kask paaril korral kohtuniku tähelepanu juhtis, teeb kohus naisele trahvi või eemaldab kohtusaalist.

Kohtuistung jätkub selle nädala jooksul prokuröri ja süüaluse kutsutud tunnistajate kuulamisega.

Marge Arumäe on kohtu all süüdistatuna emase hundikoera ja tema poegade hooletusse jätmises, mistõttu koeraema sattus eluohtlikku seisundisse, üks kutsikas suri ja teine tuli loomaarsti juures eutaneerida.

Prokuratuur süüdistab Arumäed selles, et ta jättis täitmata kohustuse hoolitseda koera tervise eest, mille tõttu tekkis loomal ulatuslik nahapõletik ja lihaskudede kahjustus. Süüdistuse kohaselt jättis naine tunamullu suvel puhkusele sõites oma äsjapoeginud haige koera koos kutsikatega järelevalveta. Koeral tekkis emakas põletik ja ta vajanuks kohe ravi.

Koer oli lühikese ketiga kuudi külge kinnitatud, mis piiras tema liikumisvabadust. Samuti ei olnud loomal piisavalt joogivett. Näljast ja veepuudusest tekkinud organismi üldise kurnatuse tõttu ei suutnud koer imetada oma kutsikaid.

Pärnu maakohus mõistis looma julmas kohtlemises süüdistatava Arumäe mullu kevadel õigeks, Tallinna ringkonnakohus saatis asja sügisel uueks arutamiseks Pärnusse tagasi.

Ringkonnakohus leidis mullu oktoobri keskel, et Pärnu maakohtu õigeksmõistev otsus tuleb kriminaalmenetluse olulise rikkumise tõttu tühistada ja sama kohus peab kaasust uues kohtukoosseisus uuesti arutama. Seejärel esitas Arumäe kaitsja riigikohtusse kaebuse ringkonnakohtu määruse peale, kuid kõrgeim kohtuaste ei võtnud seda menetlusse.

Pärnu loomade varjupaiga juhatuse liige Birjo Piiroja sõnutsi on Arumäe juurest ära viidud hundikoer leidnud endale uue kodu ja on praegu hea tervise juures.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles