Hansagümnaasium tõi lavale ühe maja lood

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk etendusest.
Hetk etendusest. Foto: Erakogu

Pärnu Hansagümnaasiumi õpilased tõid lavale omaloomingulise eksamiprojekti, milleks oli näidend “Meie maja lood”.

Kooli huvijuhi, projekti vedava Lea Lipsu selgituse kohaselt panid nende kooli 11.c ja 11.d klassi kõik õpilased õppeaasta alguses kirja oma visiooni ühe suure kortermaja korteris ühel ja samal kellaajal toimuvast tegevusest.

60 loo hulgast valisid abituriendid Kristo Niglas, Karl Paju ja Karl Verlin välja kuus lugu, millest said näidendi pildid. Igaühele jäi lavastada kaks pilti.

Etenduse sisuks on tänapäeva noorte probleemid, täiskasvanute ja laste suhted, noorte omavahelised suhted, sotsiaalne ebavõrdsus, kooliprobleemid. Läbi nalja, aga ka läbi pisarate.

Näitlejad valiti 11.c ja 11.d klassi õpilaste hulgast. Lavastajate valitud näitlejate grupid on pidanud oma tegemistest päevikut ja blogi, mis esitatakse eksamikomisjonile.

Huvijuhi jutu järgi arvestati näidendi lavastamisel Hansagümnaasiumi aula eripäraga ja seetõttu kasutati palju audio- ja videolahendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles