Pere pagarid kogunesid kriisikoosolekule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pere Leiva töötajad kogunesid tehasesse koosolekule.
Pere Leiva töötajad kogunesid tehasesse koosolekule. Foto: Sille Annuk

Täna hommikul said enam kui paarsada Pere pagaritehase töötajat erakorralise koosoleku teate. Töötajad, kel on saamata pool aprilli palgast ja kellel on vihjamisi soovitatud omal soovil töölt lahkuda, jäid aga kohtumisel loodetud vastusteta.

«Inimesed on teadmatuses, segaduses, pahased ja pettunud,» võttis Pere tehase töötajate meeleolusid kokku laooperaator Kaire Kalm. «Tahetakse, et me omal soovil lahkuksime ja lubatakse meid uude firmasse tööle võtta, aga mingit kindlust pole,» lisas ta.

Riigile enam kui 760 000 eurot võlgu oleva AS Pere suhtes esitasid maksu- ja tolliamet ning ka firma ise aprillis pankrotiavalduse Tartu maakohtusse, ent mais jõudsid pooled kokkuleppele ning mõlemad võtsid pankrotiavaldused tagasi.

Veel enne oli aprillis jõudnud AS Pere kinnistud rendile võtta OÜ Nordhaus, kes Pere töötajate väitel soovib neid edaspidi tööle võtta nii-öelda puhaste lehtedena uue töölepingu algusel. Vanast firmast on töötajatel soovitatud vihjamisi lahkuda omal soovil. Töötajad aga tahavad oma õiguste säilimiseks kas koondamist ASist Pere või siis uude rentnikfirmasse OÜ Nordhaus ametlikku üle viimist koos staažiga teenitud hüvede säilimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles