Uus toode

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Poelettidelt tasub taas otsida Kihnu vürtsiräime.

Toode erineb teistest omasugustest sellepoolest, et Kihnu vürtsiräime toodetakse ainult kevadräimest ja toote valmistamisel kasutatakse värsket toorainet. Toosis on kala vähemalt 860 grammi.

Vürtsisegus kasutatakse 12 vürtsi. Retsept on üle 100 aasta vana ja Kihnu vürtsiräim omab meeldivat vürtside lõhna ja maitset, selgitas Kihnu Kala juhatuse esimees ja tehnoloog Sergei Kozlov.

“Vürtsidega soolatud kala sisaldab koemahlas vähe soola ja seda võib säilitada ainult madalal temperatuuril, tänu sellele toimub aegamööda kalaliha – valkude ja rasva orgaanilise osa muutus, paraneb maitse ja lõhn ning ilmneb vürtsikalale omane bukett,” iseloomustas Kozlov. “Vürtsisegu koostamisel ühendati vürtsid nii, et ei oleks märgata mõne vürtsi esiletungi.”

Toode sobib söömiseks rukkileiva või värske kartuliga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles