Pere asus töötajaid koondama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Postimees kirjutas AS Pere probleemidest 4. juunil.
Tartu Postimees kirjutas AS Pere probleemidest 4. juunil. Foto: Repro

Sel nädalal on koondamisteate saanud 15 AS Pere töötajat. Teiste hulgas pidi päevapealt töölt lahkuma töötajate eest visalt seisnud kondiitritsehhi juht Merike Muna.

«Võib-olla sai talle saatuslikuks see, et ta seisis töötajate eest ja võttis maja sees julgelt sõna,» lausus AS Pere töötaja, kes töö kaotamise hirmus palus oma nime lehes mitte avalikustada.

Koondamisteate saanud töötajad tunnevad aga ühtaegu nii kergendust kui ka muret. «Ma ei oska seisukohta võtta. Võib-olla kokkuvõttes on need, keda koondatakse, veel kõige õnnelikumad, sest see firma näib olevat uppuv laev. Teisalt oleksin tahtnud uues firmas tööd jätkata, ma ei tea, kas mul avaneb see võimalus nüüd,» jäi 42 aastat samas tehases töötanud Tiina Laanemets äraootavale seisukohale.

Ärevad teated

Eelmise nädala reedel töötajatega kohtumisel ütles AS Pere kinnistute rentnik, külmutatud pagaritooteid valmistava OÜ Nordhaus üks omanikke Tõnis Väli, et teeb tööpakkumised neile, kes on eelmisest firmast lahkumisavaldusele alla kirjutanud ning valmis alustama tema firmas puhtalt lehelt. Koondatud muretsevad, et nad pole nüüd uue firma jaoks enam piisavalt puhtad lehed.

Ärevaks on teinud töötajaid seegi, et ajal, mil eelmisest firmast koondatud tahaksid tehases uue rentniku OÜ Nordhausi juures tööd jätkata, pani selle omaniku teine firma OÜ Linerel CV-online'i üles töökuulutuse, milles otsib kondiitreid-pagareid ja kondiitritsehhi juhti ehk samu inimesi, kes koondati.

Veelgi enam pani töötajaid muretsema teade, et AS Pere üks suurim võlausaldaja DNB-pank, mis on seadnud Pere kinnistutele 9 miljoni eurose hüpoteegi, alustas täitemenetlust ettevõtte kinnistute müümiseks.

Töötukassa valvel

Eesti Töötukassa koondamistele reageerimiste peaspetsialisti Liis Josua sõnul jõudis info koondamistest Peres neile ühe töötaja kaudu selle nädala alguses. «Firma ise ei teatanud midagi. Helistasin neile teisipäeval ja sain teada, et juunis koondavad nad 15 töötajat, aga arvestades kogu töötajate arvu, pole tegemist veel kollektiivse koondamisega,» rääkis Josua.

«Hoiame nüüd igal juhul kätt pulsil ja jälgime hoolega, mis seal firmas toimub. Oleme valmis koondatuid kiiresti aitama uue töö leidmisel,» lisas ta.  

AS Pere esindaja Karl Liivapuu ning Pere kinnistute rentnikfirma OÜ Nordhaus üks omanikke Tõnis Väli ei vastanud eile Tartu Postimehe kõnedele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles