Beebibuum tõi firmasse lastetoa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
7-aastane Evaliina (vasakult), 3-aastane Silver, 5-aastane Sander ja 9-aastane Eveliis käivad rõõmuga aeg-ajalt Regio personalispetsialistina töötava Evekai Usari töökoha lastetoas mängimas, joonistama või videomänge mängimas.
7-aastane Evaliina (vasakult), 3-aastane Silver, 5-aastane Sander ja 9-aastane Eveliis käivad rõõmuga aeg-ajalt Regio personalispetsialistina töötava Evekai Usari töökoha lastetoas mängimas, joonistama või videomänge mängimas. Foto: Margus Ansu

Et aastane põnn istub koosoleku ajal isa süles ning koolijüts värvib lastetoas pilte või mängib videomängu «Wii», kuni vanematel tööpäev lõpeb, on tänavu Eesti pere- ja töötajahoidlikemaks valitud firmas Regio väga tavaline vaatepilt.


«Ei möödu päevagi, mil lastetoas poleks lapsi,» nentis Regio infosüsteemide osakonnajuhataja Tõnu Randaru, kolme lapse isa. «Mõni laps teeb pärast kooli ja enne huviringe aega parajaks, teine ootab, kuni vanem tööpäeva lõpetab, kolmas laps on tavaliselt kodune, aga vahel on vaja teisel vanemal midagi teha, ning laps on tööl kaasas,» rääkis Randaru.

Regio Tartus Riia tänaval asuva kontori lastetuba on klaasseintega eraldatud nurgake, kus lapsed saavad seinal mööda redelit turnida, autotee pildiga vaibal autodega mängida, laua taga joonistada, puslet kokku panna või siis arvutimänge ja liikumistundlikku videomängu «Wii» mängida. Lastetoa laiekraantelerit ümbritseb tugev klaas, et mudilaste käest sageli ära lendav mängupult telerile liiga ei teeks.

«Eks vanemad lapsed eelistavad arvuti- ja videomänge, nooremad mängivad muid mänge ja värvivad pilte,» lausus AS Regio personalispetsialist Evekai Usar, nelja lapse ema.

Beebibuum tõi toa

Regio 105 töötajal on 93 alla 14-aastast last. Kõige lasterikkamal kasvab kodus lausa seitse võsukest.

Lastetuba on Regios olnud kuus aastat. «Päris firma alguses olid töötajad veel nii noored, et polnudki lapsi, aga mingil hetkel tekkis beebibuum. Kui lapsed ka töö juures vanematel aeg-ajalt kaasas hakkasid käima, otsustasime neile eraldi toa teha, sest kontoris nad kipuvad teisi töötajaid segama. Ja lastel endil on ka lastetoas huvitavam,» rääkis Tõnu Randaru.

Lisaks võimalusele jätta mudilasi lastetuppa korraldab Regio igal aastal oma töötajate laste jõulupeo, pakub suvepäevadel mudilastele eriprogrammi ning kingib lapse sünni puhul töötajale 200 eurot.

Kui Tartu Postimees Regio kontorit külastas, oli tootearendusjuht Ivo Lõhmus tööl koos oma kümnekuuse poja Kareliga. «Vahel juhtub, et ema ei saa lapsega olla, siis võtan ta tööle kaasa ja saan ka hulga asju aetud. Selle põnniga olen isegi tunniajasel koosolekul olnud,» rääkis Lõhmus. Beebikeeles lalisev ja kilkav poisipõnn ei ilmutanud kon-toris ringi askeldava isa süles mingeidki tüdimuse märke.

Lõhmuse meelest teebki Regiost perehoidliku ettevõtte just paindlikkus tööaja korralduses ning võimalus vajaduse korral laps töö juurde kaasa võtta. «Loomulikult ei võta ma teda kogu aeg kaasa, aga kui vahel tõesti vaja on, siis keegi ei pane pahaks,» lisas ta.

Muidki boonuseid

Regio hoolitseb muus osaski oma töötajate eest heldelt. Näiteks maksab oma töötajate korvpalli- ja võrkpallimeeskonna väljakurendi, rahvaspordiüritustel osalemise tasu, katab osaliselt koolitustel osalemise kulud (olgu siis tegu autokooli või fotograafiakursusega).

Samuti võivad töötajad võtta endale kuus ühe vaba päeva enesetäienduseks, et kas või kodus raamatut lugeda ning pärast sellest kolleegidelegi rääkida.

Eesti kõige pere- ja töötajahoidlikuma ettevõtte tiitli on varem võitnud korduvalt tarkvaraarendusfirmad, näiteks Microsoft ning kahel korral Webmedia. «Sellised firmad panustavad töötajatesse palju, sest inimesed on nende vara. Arvutid ei tee ju ilma inimesteta ise midagi,» lausus Tõnu Randaru.

Regio kõrval valiti tänavu teiseks Eesti pere- ja töötajahoidlikemaks ettevõtteks Tallinnas tegutsev OÜ CPD.

Pere- ja töötajahoidlik ettevõte
• Pere- ja töötajahoidliku ettevõtte konkursi eesmärk on tunnustada firmasid, kus väärtustatakse head tööõhkkonda ning arvestatakse töötajate pere- ja eraeluga.
• Konkursil osales sel aastal 50 ettevõtet.
• Konkurssi korraldavad sotsiaalministeerium, ajakiri Pere ja Kodu ning Äripäev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles