Taak esitleb albumit päevasel välkturneel

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Taak teeb päevaga Eesti tuuri.
Ansambel Taak teeb päevaga Eesti tuuri. Foto: Alver Linnamägi

Raske roki ansambel Taak püstitab uue verstaposti Eesti muusikas, andes laupäeval üksteise järel plaadiesitluskontserdi neljas linnas.

Bändi laulja Mart Kalveti teatel teeb Taak kontsertidega otsa lahti keskpäeval Tartus ja laupäeva õhtuks jõuab läbi Viljandi Pärnu Endla Teatrikohvikusse, kus kell 19 annab tasuta kontserdi. Tuur lõpeb enne südaööd Tallinnas.

“Oleme isemajandav bänd ja oli vaja kulusid kokku hoida,” põhjendas Kalvet minituuri. “Kahepäevane tuur läheks märksa kulukamaks. Samal ajal loodame veeta mõnusa nädalavahetuse, sest igal pool toimuvad suured üritused: Viljandis on hansapäevad ja Pärnus “Grillfest” ehk rahvas on igal pool juba kohal.”

Taaga nime all 2005. aastast tegutseva ansambli kolmas album “Rist viletsuse teel” erineb Kalveti kinnitusel bändi varasemast muusikast.

“Kui varasem looming oli meil selline raskemeelne, doomilik ja ugrilik, siis uuel plaadil on rõhk ulmelistel ja ürgsetel teemadel,” rääkis Kalvet. “Teeme päris palju iroonilist nalja. Eks see ole meilegi väike eksperiment, vaatame, kuidas fännid uudisloomingu vastu võtavad.”

Kalvet ootab ohtralt raske roki sõpru, sest bänd on kokku laenanud korraliku koguse heliseadmeid.

“Teatrikohvikus olekski keeruline ilma oma tehnikata kontserti anda,” märkis Kalvet. “Aga koht on keset linna, ruumi paistis piisavat, et möllu teha. Loodetavasti võtab keegi meist eeskuju ja ehk saab Teatrikohvikust niimoodi veel tõeliselt korralik kontserdikoht.”
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles