Audru ringrada hakkab ilmet võtma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stardisirge äärde pannakse püsti betoonsein, et abimehed võidusõitjaid ohutult jälgida saaksid.
Stardisirge äärde pannakse püsti betoonsein, et abimehed võidusõitjaid ohutult jälgida saaksid. Foto: Ants Liigus

Läinud nädalal alustasid tee-ehitajad Audru auto-motoringraja asfaltimist. Ringraja arendaja Andres Hall rääkis Pärnu Postimehele, et esimeses etapis sai katte ligemale kilomeetripikkune rajalõik.

“Tööd käivad meil korraga mitmel rindel, samal ajal asfaltimisega teeme stardialale aluspinda ja rajame võitlejatele ning pealtvaatajatele parkimisplatse,” ütles Hall.

“Pelgalt asfaltimisega ei ole rada veel valmis, võistlejate ohutuse tagamiseks tuleb kurvidesse paigaldada äärekivid, kõik servad on vaja tasandada ja väljasõidualad korda teha. Pingutame selle nimel, et 28. ja 29. juulil saame korraldada siin Eesti ja Balti meistrivõistluste etapi nii autosportlastele kui mootorratturitele,” selgitas Andres Hall.

Sel aastal lõppeva rekonstrueerimise järel saab võistelda neljal eri pikkuse ja kujuga rajal, millest pikim on 3,2kilomeetrine. Peale selle ehitatakse kompleksi rallikrossirada, teenindushooned statsionaarsete garaažidega ja kõik muu vajalik.

Ringraja ümberehitustöödeks eraldas riik Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse kaudu 3,2 miljonit eurot, millele erainvestorid lisavad 1,2 miljonit eurot.

Ehituse lõpetamise järel peaks Audruringist saama Põhja-Euroopa moodsaim ringrajakompleks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles