Söevabrik läheb kohtust abi otsima

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Söetootmine käib Vaol endises kartulihoidlas, selle tegevuse ohtlikkusest annab kinnitust pooleldi põlenud katus.
Söetootmine käib Vaol endises kartulihoidlas, selle tegevuse ohtlikkusest annab kinnitust pooleldi põlenud katus. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Koeru vallas Vao külas tegutsev söetööstus vaidlustab ligi 10 000 euro eest määratud sunniraha ja kui päästjad ei luba järgmisel nädalal tootmist jätkata, siis nõuda ka kahjutasu.

Pärast seda, kui päästjad olid poolteise kuu jooksul saanud Koeru valda Vao külla endises kartulihoidlas tegutsevasse söetehasesse neli väljakutset, korraldasid päästeamet, keskkonnainspektsioon, maksu- ja tolliamet ning politsei- ja piirivalveamet 25. mail Vao söevabrikusse ühiskontrolli.


Ametnikud tuvastasid, et rikutakse tuleohutusnõudeid, mistõttu on tootmistegevus äärmiselt tuleohtlik ning kujutab ohtu inimese elule, tervisele ja varale.
Ettevõte sai ettekirjutuse seadmete töö peatamiseks. Juhul kui söevabrik ettekirjutust ei täida, rakendub talle ettekirjutusega antud sunnirahahoiatus 3200 eurot.


Ettekirjutusest hoolimata on Vaol söetootmine jätkunud ja päästjad on saanud sinna veel kaks väljakutset. Sunniraha on praeguseks määratud kolmel korral ühtekokku 9600 eurot.


Päästeameti Lääne päästekeskuse juhi asetäitja tuleohutusjärelevalve alal Indrek Laanepõld ütles, et kohtus esmaspäeval OÜ Vao Söevabrik juhiga ja leppis kokku, et lähinädalal algavad tööd puuduste kõrvaldamiseks.
Laanepõllu hinnangul ei nõua päästeamet üle mõistuse suurt ega kallist tööd. «See on rohkem suhtumise küsimus, kas soovitakse tuvastatud rikkumised kõrvaldada või mitte,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles