Pärnu maakond tänavusel koolinoorte filmifestivalil

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmikaamera.
Filmikaamera. Foto: Ants Liigus

IV koolinoorte filmifestivalile “Koolifilm” 2012 oodati 1.–12. klassi õpilaste ja sel aastal esimest korda õpetajategi loodud lühifilme.

Kokku tuli filme 99, millest autasustati 13, peale selle anti kaks missiooniauhinda filmide juhendajatele.

„See on rekordarv filme, mis kunagi “Koolifilmi” konkursile laekunud – olime positiivselt üllatunud! Mõni film hiilgab oma loo poolest, teine tehnilise teostuse külje pealt. Võib ennustada, et praegustele filmitegijatele tuleb mõne aasta pärast terve hulk konkurente juurde,” rääkis “Koolifilmi” koordinaator Heli Jürisson, kes kõik 99 filmi ära vaatas.

Pärnu maakonna koolidelt laekus konkursile kokku seitse filmi. Peale Ülejõe gümnaasiumi õpilase Kristofer Nõmme kolme lühifilmi “Kärbes”, “Unistus” ja “Tuli” esitasid lühifilmi kategoorias oma töö “Mafiosa” Pärnu ühisgümnaasiumi noored. Samast koolist kandideeris muusikavideote kategoorias video “Echelon”.

“Eesti film 100” kategoorias osales konkursil Kilingi-Nõmme gümnaasiumi film ”Nõia juurde sattumine”.

Pärnu maakonnast tuli üks õpetajate tehtud filmgi, mis kannab nime “Häädemeeste UFO”. Mitme kooli ühisloominguga sündinud linateos “Sulg” valmis filmireisina kogu Eestis: Häädemeeste õpilased tegid stsenaariumi, Muhu õpilased joonistasid selle põhjal stseenid, Käina ja Emmaste õpilased filmisid loo üles ja Tallinna reaalkooli ja Lilleküla gümnaasiumi omad monteerisid kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles