Pärnu kesklinn suletakse autoliikluseks

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: skeem

Võidupüha paraadi tõttu suletakse Pärnu kesklinn ja Kesklinna sild reedel kella 17st laupäeval kella 17ni autoliikluseks, ühistransport toimib tavapärastel aegadel, kuid bussid sõidavad Ringi ja Laia tänava kaudu.

Liikluseks suletav ala piirneb jõe, Vingi, Vanapargi, Kuninga, Lõuna, Ringi ja Sadama tänavaga. Reedel kella 17ks pannakse tänavatele tõkked ja kesklinnas asuvaid autosid lubatakse üksnes välja sõita.

“Kesklinna elanikel tuleb reede õhtul valida, kas tuua autod tsooni sisse ja jätta nad laupäeva õhtuni seisma või hoida masinaid tsoonist väljaspool. Pärast kella 17 enam sisse ei saa. Saab ainult välja ja tagasi ei pääse,” rääkis Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius.

Erandina võib Kosenkraniuse sõnutsi reede õhtul sõita autoga mööda Laia tänavat Ringi tänavani, et auto Port Arturi jõeäärsesse parklasse jätta ning “Watergate’i” ja paraadi peaproovi vaadata.

Ööl vastu reedet paigaldatakse Vee, Akadeemia, Pika ja Laia tänava äärde ning teatriesisesse parklasse peatumise ja parkimise keelu märgid. Liiklust reguleeritakse ka seoses neljapäeva õhtul Vallikäärust Eliisabeti kirikusse suunduva rongkäiguga.

Linnabussid sõidavad reedel kella 17st laupäeval kella 17ni mööda Pikka, Ringi ja Laia tänavat sillale. Teatri peatuse asemel on ajutine peatus kontserdimaja juures.

Linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo soovitas pärnakatel liikluspiirangute ajal liigelda jalgsi või jalgrattaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles