Maratoni korraldab poolteistsada inimest

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekspoliitik, kunagine Valga linnapea ja riigikogulane Meelis Atonen on veendunud jooksumees.
Ekspoliitik, kunagine Valga linnapea ja riigikogulane Meelis Atonen on veendunud jooksumees. Foto: Elmo Riig

Homme joostav esimene Pärnumaa võidupüha maraton on tõsine ettevõtmine, maakonna spordiliidu projektijuht Vahur Mäe väidab siiski, et kõik ettevalmistused on kulgenud positiivsuse foonil.

“Väga positiivne on osalejate reageering,” rääkis Mäe. “Täispikale distantsile tuleb umbes sada jooksjat, poolmaratonile 130-140. Tallinna rahvusvahelisele maratonile me vastu ei saa, aga seni, kuni Tartu sügisel taas täispikka maratoni tegema hakkab, oleme ilmselt Eesti osavõtjaarvult teine maraton.”

Huvi Torist Pärnu kulgeva jooksu vastu ilmutatakse kõikjalt Eestist, aga jooksjaid on ka kohalikke. Nii on täismaratonile minejatest pool Pärnumaalt ja pool mujalt, poolmaratonis on pärnumaalaste osa koguni 75%.

“Täismaratonile läheb ka Pärnu maavanem Andres Metsoja, jookseb kunagine Valga linnapea ja riigikogulane Meelis Atonen, aga võidule võib pretendeerida näiteks orienteeruja Erik Aibast,” rääkis Vahur Mäe.

Maratonile, mis kulgeb mööda avalikke teid nii linnas kui maal, esitatakse kõrgendatud nõudmisi, seega pole imestada, kui korraldustiim on koguni 150-liikmeline.

“Peame tagama liikluskorralduse, turvalisuse, meditsiinilise teenindamise. Meditsiinipersonali telefon on 520 1738, kui keegi muret märkab, helistagu,” rääkis Mäe. “Aga eeltöö on hästi läinud, partnerid on kenasti kaasa tulnud.”

Kui mälestusjumalateenistus Tori kirikus lõpeb, annab maavanem Metsoja võidutule 18 teatejooksjale, kes seda paarikaupa kandes ja üksteist vahetades Pärnusse Rüütli platsile toovad. Siis saavad stardi täismaratoonarid, kellega Reiu puhkekeskuses liituvad poole distantsi kasuks otsustanud.

“Suurde liiklusse sekkub maratonirada vähe,” lubas Vahur Mäe. “Toris minakse üle jõe ja joostakse jõe paremkaldal Sindi raudteesillani. Seal minnakse üle jõe, joostakse läbi Sindi Paikusele, edasi kuus kilomeetrit Raeküla metsaradadel, siis Liivi teel, Papiniidu sillal, Jaansoni raja paremkalda osal. Üle kesklinna silla jõutakse Vallikääru, tehakse tiir Tervise Paradiisi ja siis läbi peatänava finišisse Rüütli platsil.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles