Suvepealinna tiitel saabub Pärnusse patrull-laeval Ristna

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 2.09 algab kalendri järgi ametlikult suvi ning Pärnu saab taas suvepealinna tiitli. Sellel aastal saabub pealinna tiitel Pärnusse mööda veeteed.

Tunnistus, mis kinnitab Pärnu saamist suvepealinnaks, anti Tallinna linnavalitsuse poolt eile pärastlõunal üle mereväe patrull-laeva Ristna meeskonnale, kes toimetab selle täna hommikuks Pärnusse. Patrull-laev Ristna on reedel ning laupäeval kesklinna kail kõikidele huvilistele külastamiseks ka avatud.

Pärnu suvi avatakse pidulikult 21. juunil Vallikäärus. Sündmuse juhatab kell 19 sisse Pärnu noortest muusikutest koosnev keelpillikvartett koosseisus Triin Veissmann, Helina Sommer, Siim Verlin ning Martin Mänd. Klaveril saadab neid Maarja Talts.

Sellele järgneval tseremoonial annab suvepealinna tiitli Pärnule üle pärispealinn Tallinn. On sõnavõtud. Kohal on ka kevadpealinna Türi ning talvepealinna Otepää esindajad. Kontsertosas astub lavale ansambel Kaunimate Aastate Vennaskond. Kontsert on tasuta.

Pärnu on Eestimaa suvepealinn 1996. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles