Prokurör esitas Raio Piirojale ametliku süüdistuse

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raio Piiroja Fredrikstadi meeskonna särgis.
Raio Piiroja Fredrikstadi meeskonna särgis. Foto: www.fredrikstadfk.no

Eesti jalgpallikoondise mängijale Raio Piirojale esitati süüdistus maksudest kõrvalehoidmises.

Fredrikstadi ajaleht f-b.no kirjutab, et FK Fredrikstadi jalgpalliklubi endiseid mängijaid Raio Piirojat ja Brian Westi süüdistatakse maksupettuses.

Østfoldi prokurör Kåre Solvoll teatas eile toimunud pressikonverentsil, et mõlemad jalgpallurid on süüdistusest teadlikud. Tõenäoliselt määratakse Piirojale karistuseks rahatrahv.

«Oleme karistusega nõus ning asja edasi ei kaeba,» kinnitas Fredrikstadi klubi praegune juht Gunnar Umbach Hansen Norra ajalehele VG. «Tunnistame oma süüd täielikult, mõned meie töötajad on valesti käitunud. Võib-olla lootsid nad, et see tuleb klubile kasuks, ent nüüd on tulemus käes ja maine kahjustatud.»

Eelmise aasta novembris läks uurimine maksuametilt üle politseile ning suvel Hollandi klubisse Vitesse siirdunud Piiroja Norras asuvad varad arestiti.

Piiroja pikendas 2007. aastal Fredrikstadiga lepingut ja  väitis toona, et tema aastapalk on 600 000 Norra krooni (üle 77 000 euro), kuigi ta oli klubi üks tähtmängijaid. Mõne aja pärast kandis klubi Piirojat esindavale Eesti agentuurile Sport & Net Grupp miljon Norra krooni (ligi 129 000 eurot), mis väidetavalt oli mõeldud selleks, et otsida Baltikumist uusi andekaid mängijaid.

2009. aastal kirjutas Norra ajaleht Dagbladet, et maksuamet kahtlustab Piirojat maksudest kõrvale hiilimises. Ajaleht Aftenposten kirjutas eelmise aasta novembris, et Piiroja agentuur kandis raha edasi tema endisele koduklubile FC Florale, kust see osade kaupa stipendiumi kujul Piirojale kanti.

Piiroja mängis FK Fredrikstadi ridades seitse aastat,  kuni 2011. aasta suveni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles