Tätte-Matvere reis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Marko Matvere ja Jaan Tätte maailmareis „Ümber imelise ilma“ kestis kokku 628 päeva, mehed asusid jahil Nordea teele 2. oktoobril 2010 ja jõudsid tagasi koju tänavu 19. juunil. Reisile sai kaasa elada mitmel veebilehel, samuti kajastas meeskonna tegemisi TV3 saatesari „Tätte ja Matvere imeline ilmareis“ ja muu meedia.

Nordea püsimeeskonda kuulus neli meest: kapten ja aluse omanik Toonart Rääsk, Marko Matvere, Jaan Tätte ja Raul Normak. Veel oli eri perioodil jahi pardal umbes 60 vahetusmadrust, kelle seas olid näiteks Aivar Riisalu, Üllar Saaremäe, Indrek Tarand, Mart Laar ja Jaagup Kreem.

Marsruut kulges Euroopast Atlandi ookeanile, edasi Kariibi merele, Vaiksele ookeanile, Okeaaniasse, India ookeanile, Vahemerre ja sealt koju tagasi. Reisi käigus külastas meeskond eri riike ja saari, eelkõige Kariibi merel ja Okeaanias.

11 magamiskohaga katamaraan Nordea valmis 2010. aastal Prantsusmaal ja eluks hädavajaliku kõrval on selle pardal näiteks televiisor, DVD-mängija ja raadio.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles