Matvere annab esimese kontserdi ilmareisi järel

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodumaale naasnud Marko Matvere ei hoidnud Tallinna Vanasadamas tundeid tagasi. Täna õhtul astub mees juba täispikal kontserdil Pärnu publiku ette.
Kodumaale naasnud Marko Matvere ei hoidnud Tallinna Vanasadamas tundeid tagasi. Täna õhtul astub mees juba täispikal kontserdil Pärnu publiku ette. Foto: Peeter Langovits

Täna õhtul annavad Marko Matvere ja Väikeste Lõõtspillide Ühing (VLÜ) Pärnus “Watergate’i” veefestivalil esimese kontserdi pärast Matvere kojunaasmist.

Viimati esines laulja sünnilinnas 2009. aastal VLÜ aastapäeval ja varem kollektiiv “Watergate’il” üles astunud ei ole.

Matvere sõnade kohaselt on tõenäoliselt täna õhtul oodata pigem vanemaid ja tuntumaid laule. Äsja koos teise muusiku Jaan Tättega ümber maailma purjetanud Matvere tegi meresõidul ka muusikat, kuid seda täna õhtul väga palju ei kuule.

Peagi ilmub ansamblil VLÜ järgmine album, mis koondab nii reisi eel kui ajal kirjutatud laule. Kas plaat valmib juba sel aastal, ei osanud Matvere veel öelda.

“Pärnu on VLÜ-le väga oluline koht: just siin ansambel loodi ja 1989. aasta 23. juunil anti esimene kontsert võõrale publikule,” meenutas Matvere.

Seega, kel tahtmist, võib ansamblit homme 23. sünnipäeva puhul õnnitleda.

Esimesed lood mängis ansambel maapoodidest ostetud tillukestel lastele mõeldud karmoškadel, mida nüüd küll enam laval näha ei saa, kuid just nende pillide järgi on ansamblile nimi pandud.

Maailmareisi kohta, mis Matvere puhul on ilmselt praegu kõige aktuaalsem teema, ütles näitlejast laulja, et tegelikult ta ennast suureks reisimeheks ei pea ja nüüd enam tükk aega kuhugi kaugemale sõitmisest kuulda ei taha.

“Unistus purjekaga maailmameredel seilata oli mul juba pea kümme aastat ja algul oli plaan see retk üksinda ette võtta,” rääkis Matvere. “Nüüd olen aga rahul, et sain võimaluse sõita Nordea meeskonnaga, kuna nii nägin rohkem ilma ja jagus aega külastada näiteks eri saari – üksinda oleksin arvatavasti reisinud peamiselt meritsi.”

Matvere kinnitusel on Pärnus midagi, mida mujal maailmas väga harva kohtab: nimelt ideaalilähedased lohesurfitingimused, millesarnaseid ei kohanud ta oma viimasel reisilgi. Erinevalt eksootilistest kohtadest ei leidu Pärnus näiteks koralle, mille vastu end vigastada, ega ohusta haid ega merisiilikudki.

Nii kohtab meest tuuliste ilmadega edaspidi sageli Pärnu rannas lohesurfi harrastamas.

Tänasel veefestivali “Watergate” peakontserdil “Tippude paraad” esinevad Marko Matvere & VLÜ kõrval veel Ivo Linna, Ott Lepland & Tanel Padar, Maarja-Liis Ilus, Liis Lemsalu ja Hardi Volmer koosansambliga Singer Vinger.

Kes aga täna linnast ära sõidab, ei pea kurvastama, sest Marko Matveret ja VLÜd näeb-kuuleb Pärnus taas juba nädala pärast, kui kollektiiv astub üles Kentuki Lõvi pubis.

 

Marko Matvere

* Sündinud 4. veebruaril 1968 Pärnus.

* Alates 1989. aastast ansambli Väikeste Lõõtspillide Ühing liige.

* Tallinna konservatooriumi lavakunstikateedri XIV lend.

* 1990–2004 Tallinna linnateatri näitleja, pärast seda vabakutseline.

* Muu hulgas lavastanud 2007. aastal Endlas ooperi „Carmen“.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles