Loodusuurijad kogunevad nädalavahetusel Tihemetsa

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Loodusuurijad kogunevad nädalavahetusel Tihemetsa, et pidada oma seltsi 35. päeva, mille teema on seotud koobastike ja nende elanike – nahkhiirtega.

Eesti loodusuurijate seltsi teadussekretär Silja Kana ütles, et igal suvel valitakse kokkusaamiseks eri koht, tänavust valikut mõjutasid teemast tulenevalt piirkonda jäävad ja ürglooduse raamatusse kantud Allikukivi koopad.

Päeva avaettekande Eesti koobastest ja nende tekkeloost teeb laupäeval Voltveti mõisa häärberis Ain Vellak Eesti teadusagentuurist. Nahkhiirtest ja koobastest kõneleb Lauri Lutsar ning koobaste ja putukamaailma seostega jätkab Urmas Tartes.

Eesti kirjandusmuuseumi teadur Mall Hiiemäe käsitleb Allikukivi koobastega seotud rahvajutte. Neist ühe järgi oli Allikukivi mäel suur talu, mis pulmalistega maa sisse vajus, ja jaaniööl voolab allikast puhta vee asemel peolistest joomata jäänud viina.

Pärastlõunal lähevad loodusuurijate päevast osavõtjad, sadakond inimest, vastavalt soovile jalutuskäigule Voltveti mõisa parki või Tihemetsa-Kärsu metsaõpperajale. Pühapäeval toimuvad ekskursioonid ja õhtul asutakse Tihemetsast koduteele.

Eesti loodusuurijate selts on asutatud 1853. aastal ja see on Baltimaade vanim pidevalt tegutsenud teaduslik selts.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles