Volikogul jäi Sakala keskus loomata

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala Keskusesse koondatakse hulk Viljandi kultuuriasutusi.
Sakala Keskusesse koondatakse hulk Viljandi kultuuriasutusi. Foto: Elmo Riig / montaaž

Viljandi volikogu istungil puhkes kultuurimajast kavandatava uudse Sakala keskuse põhikirja kinnitamise arutelul vaidlus selle sõnastuse üle ning linnavalitsus otsustas eelnõu tagasi võtta.

Põhikiri jäi kinnitamata ning keskus loomata, sest opositsiooni kuuluvad poliitikud leidsid sellest hulga vastukäivat sõnastust. Nii selgus, et linnavalitsus oli põhikirjas lahutanud kultuuri ja kunsti. "Kas kunst polegi siis kultuuri osa?" küsis endine linnapea Malle Vahtra linnavalitsuse esindajatelt.

Abilinnapea Ardo Agasild põhjendas sellist sõnastust asjaoluga, et senise raamatukogu osaks on Kondase keskus ja seda sooviti ka uues põhikirjas rõhutada.

Malle Vahtra jäi seisukohale, et Sakala keskus vajaks palju paremat ja täpsemalt kirja pandud põhikirja, kui volikogule esitati. Ta tõi esile mitmeid põhikirjas leidunud punkte, mida poleks sinna üldse vaja või oleks vaja muuta. Lõpuks otsustas linnavalitsus, et võtab eelnõu arutelult tagasi, parandab seda ning toob selle uuesti volikogu ette augusti lõpul.

Malle Vahtrat toetas tema valimisliidukaaslane Tonio Tamra, kelle hinnangul on Sakala keskus täiesti uus institutsioon ja see vajab hästi läbimõeldud põhikirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles