Endlas esietendub lavastus Raimonds Paulsi lauludest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Legendaarsest Läti heliloojast Raimonds Paulsist tuleb Pärnus Endla teatris etendus.
Legendaarsest Läti heliloojast Raimonds Paulsist tuleb Pärnus Endla teatris etendus. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Laupäeval esietendub Endla teatris Tiit Palu muusikaline lavastus "Raimonds".


Lavastuses esitavad näitlejad Raimonds Paulsi laule, selles on möödunud aastakümnete nostalgiat ja püsima jäävat elujaatust.



"Uut lavastust plaanides oli algne idee kasutada Raimonds Paulsi laule," ütles Palu. "Tellisime Eesti Raadio arhiivist väljavõtte Paulsi loomingust eesti keeles ja saime üle 900 nimetuse."



Selle hulgas oli estraadi-, filmi- ja teatrimuusikat, koorilaule, aga väga palju lindistusi ka töökollektiivide kvartettidelt, segakooridelt, naisansamblitelt ja nii edasi.



Palu sõnul oli seda nii palju ja uskumatutes vormistustes, et sellele tuli tähendust otsida.



"Nii otsustasimegi, et lavastus tuleb sellest, kuidas üks eesti inimene elab oma elu, kõrvus ja südames lätlase Raimondsi laulud," lisas ta.



Lavastuse peategelane on naine, kes on sündinud Paulsiga samal päeval. Tema mälestusi või mälestusi temast või tema aja mälestusi etendus kirjeldab ja näitabki.



Lavastuse kuntsnik on Silver Vahtre ja muusikaline kujundaja Feliks Kütt.



Osades on Ireen Kennik, Liis Laigna, Triin Lepik, Kaili Närep, Karin Tammaru, Lii Tedre, Enn Keerd, Lauri Kink, Ahti Puudersell, Veljo Reinik, Tambet Seling, Indrek Taalmaa ja Jüri Vlassov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles