Surju õpetaja osales rahvusvahelisel seminaril

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tiigrihüppe sihtasutuse korraldatud eTwinningu projektikonkursiga seoses sai kaks õpetajat Eestist võimaluse osaleda Portugalis eTwinningu rahvusvahelisel koolitusel „Maths and ICT“.

eTwinning on rahvusvaheline programm, mis annab õpilastele, õpetajatele, koolijuhtidele ja -töötajatele võimaluse osaleda koolidevahelises koostöös info- ja kommunikatsioonitehnoloogia abil.

eTwinning aitab kaasa infotehnoloogia ja projektõppe metoodika kasutamisele, annab keelepraktikat ja võimaldab tundma õppida teiste rahvaste kultuure. Lissaboni seminari eesmärk oli kontaktide loomine ja teadmiste saamine.

Üks juuni algul Portugalis koolitusel käinutest, Surju põhikooli matemaatikaõpetaja Signe Reidla rääkis, et nende koolis on eTwinning väga populaarne ja märtsis tegi ta inglise keele õpetaja Agnes Leemeti abiga algust oma projektiga.

„Kiiresti leidsin neljast riigist: Hispaaniast, Poolast, Rumeeniast ja Türgist partnerkoolid, mis soovisid minu loodud projektiga „Geometry in our life“ liituda,“ meenutas Reidla.

Projekti raames koostasid õpilased matemaatikaülesandeid ja saatsid neid partnerkoolide õpilastele lahendada.

Reidlale ootamatult osutus projekt nii edukaks, et talle pakuti võimalust Portugalis rahvusvahelisel koolitusel Eestit esindada. Koolitusel osalejaid tuli 26 riigist ja kokku oli seal üle 100 inimese.

Eestist sõitis Reidlaga kaasa Tallinna Gustav Adolfi gümnaasiumi klassiõpetaja Kristi Saarpuu.

Kontaktseminar kestis 31. maist 2. juunini, mille jooksul kuulasid osalejad loenguid ja tegid kaasa töötubades. Avaloengu pidas Inglismaa Hulli ülikooli õppejõud Richard English, kes rääkis eTwinninguga seotud teemadel.

Töötoad toimusid mitmel teemal, alustades sellest, kuidas roboteid programmeerida ja arvutimänge luua, kuni selleni, kuidas matemaatikatunde õpilastele haaravamaks teha.

„Kõik läbitud töötoad andsid meile palju uusi mõtteid, mida saame kasutada oma töös ja järgmiste eTwinningu projektide loomisel,“ jäi Reidla kogemusega rahule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles