Hüperaktiivsete laste problemaatikast tuleb konverents

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Esimest korda Eestis tuleb 11. märtsil Tallinna ülikoolis kõrgetasemeline konverents hüperaktiivsete laste problemaatikast ja nende vale käsitlemise mõjust ühiskonnale, konverentsi näeb ka reaalajas internetis.


Esimest korda Eestis tuleb 11. märtsil Tallinna ülikoolis kõrgetasemeline konverents hüperaktiivsete laste problemaatikast ja nende vale käsitlemise mõjust ühiskonnale, konverentsi näeb ka reaalajas internetis.



Konverentsi avab sotsiaalminister Hanno Pevkur, aruteludes osalevad koolijuhid, lastepsühhiaatrid, psühholoogid, politsei esindaja ja lapsevanemad. Konverentsile tuleb kokku 300 koolijuhti üle Eesti, teavitas üks korraldajaist Aive Levandi.



Et teemakäsitlusest saaks osa võimalikult suur hulk õpetajaid, psühholooge ja lapsevanemaid, kantakse konverents reaalajas üle veebileheküljel www.tlu.ee.


Ülekande aeg on 11. märtsil 14-16.30



Igas koolis, peaaegu igas klassis on lapsi, kes esmapilgul tunduvad raskestikasvatatavad. Nad segavad tundi, õpetajat ja kaasõpilasi. Nad ei pea lugu koolikultuurist ja nende õppeedukus võib olla alla keskmise.



Tegelikkuses võib neil esineda laste ja noorukite seas väga levinud tervishehäire – hüperaktiivsus ja tähelepanuhäire. Ligi 5% kõikidest lastest võib kannatada haiguse tagajärjel, mis algab juba enne seitsmendat eluaastat, kuid mida arvestades saab probleeme vältida.



Hüperaktiivne laps võib olla leid ühiskonnale, nagu on seda näiteks Michael Phelps. Aga ta võib väga kergelt saada osaks karmist statistikast: 13 korda suurem koolist väljalangevus, 4 korda rohkem vägivaldseid kuritegusid ja 2 korda rohkem kriminaalkuritegusid. Seega pole problemaatikal oluline mõju mitte üksnes perekondadele, vaid kogu ühiskonnale.



Eestis ei ole siiani hüperaktiivsete laste temaatikat nii ulatuslikult esile toodud, kuigi probleemid on igapäevased. Koostöös koolijuhtide, õpetajate, lastepsühholoogide, lapsevanemate ja laste tugirühmadega annab hüperaktiivseid lapsi edukalt aidata.



Konverentsi eesmärk on tuua esile kitsaskohad, analüüsida neid ja leida lahendusi. Konverentsil loodetakse saada selgust olukorra tõsiduses ja leida lahendusi, kuidas neid lapsi mõista ning aidata, nähes seeläbi probleemi asemel võimalust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles