Reisikindlustust ei pea ostma reisibüroost

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heli Lehtsaar.
Heli Lehtsaar. Foto: PP

Reisikindlustuse ostmine reisibüroost koos puhkusereisiga on mugav, kuid lepingut ei tasu sõlmida enne selle läbilugemist: võib-olla ei vasta kindlustuskaitse teie vajadustele.

Kuna reisibürood tegutsevad enamasti ühe konkreetse kindlustusseltsi müügiagendina, ei olegi neil võimalik teile rohkem valikuid pakkuda. Niisiis tuleb ise aktiivne olla ja vähemalt paari–kolme seltsi tingimusi võrrelda, seda saab enamasti teha koos kindlustusmakse arvutamisega seltside kodulehtedel.

Teine variant on kasutada kindlustusmaakleri abi. Kindlustusmaakler on kindlustusvahendaja, kes otsib kliendile välja vähemalt kolme kindlustusseltsi pakkumised.

Kindlasti pöörake reisikindlustuse osaks oleva meditsiiniabi kindlustuse puhul tähelepanu kindlustussumma suurusele, mis peaks katma võimaliku haigestumise kulud välismaal.

Mõnes seltsis on näiteks Euroopa reisi puhul valida kas 30 000- või 70 000eurone kindlustussumma, ent teises on summa kindlaks määratud: näiteks 45 000 või 100 000 eurot. Samuti peaks tingimustest vaatama, kas mingitele kuludele on kehtestatud eraldi limiit ja kui suur see on.

Üldjuhul on eraldi limiidiga kulu hambaravi, mille puhul ühes seltsis hüvitatakse näiteks 128, teises 150 ja kolmandas 200 eurot.

Kui peaksite sattuma õnnetusse, mille tagajärjel purunevad prillid, hüvitab mõni selts tingimustes kindlaks määratud summa ulatuses uute prillide ostmise kulud, teistel seltsidel aga ei pruugi sellist võimalust olla.

Kui ostate peale meditsiiniabikindlustuse reisitõrkekindlustuse, tasub hoolega lugeda, milliste sündmuste puhul selts reisi ärajäämisel või katkemisel juba tehtud kulude eest hüvitist maksab.

Näiteks võib ühe seltsi tingimustes olla üksnes kirjas, et reisitõrkekindlustus kehtib siis, kui ilmneb sündmus, mille tõttu kindlustatu ei saa planeeritud reisile minna või on sunnitud reisi katkestama.

Teisel seltsil seevastu on need sündmused detailselt loetletud: näiteks kindlustatu või tema lähedase inimese haigestumine, õnnetusjuhtum, eluohtlik seisund, surm. Tähele tasub panna, kas tingimustes on mainitud niisama haigestumist või ägedat haigestumist.

Kui reisite Euroopas, võite kaaluda, kas vajate tingimata reisikindlustust või piisaks Euroopa ravikindlustuskaardist, mis haigekassas kindlustatuile on tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles