Kehv suvi vähendab rannavalve töökoormust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavuse suve heitlikud ilmad on rannavalve tööd eelmiste aastatega võrreldes oluliselt vähendanud, kuid ilmast olenemata on iga päev kohal viis töötajat, kes valvataval kilomeetripikkusel alal turvalisust tagavad.

Vahetuse ülem, meedik ja kolm päästjat on samamoodi kohal neilgi päevadel, kui väljas lõõmab päike ja rannas on pea 20 000 inimest. Kuigi üks vahetuse ülemaist Riho Treumuth arvab, et valvajaid võiks siis alati rohkem olla, ei ole tänavustel vähestel palavatel päevadel veel hätta jäädud.

Pärnu rannas päästjana töötava Hanna-Liisa Roosilehe sõnade kohaselt tuleb neil põhiliselt tegelda laste otsimisega. “Ilusate ilmadega tuleb kümme ära,” rääkis ta. Eelmise nädala reedel ja laupäeval oli neid juhtumeid eriti palju.

Sellepärast palub Roosileht, et lapsevanemad astuks päästjatele ligi, et saada käepael, kuhu on võimalik peale kirjutada oma kontaktandmed.

See võimaldab kadumise järel last enda vanemaga kiiremini kokku viia.

Võsukeste otsimine ei ole aga ainuke asi, millega vetelpääste on tegelnud. Kuigi otseselt vette pole veel kellelegi järele pidanud minema, siis esmaabi andmine väiksemate vigastuste puhul on tavaline. Kõige raskem juhtum on senimaani olnud kahe rulluisutaja õnnetus, kui käed ja jalad marraskile kukuti.

Pärnu ranna kollased kiiged ei ole Tremuthi sõnade kohaselt samuti tänavu probleeme tekitanud.

Rahulikult on tänavune hooaeg möödnud veepolitseilgi.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Kristi Kaisi jutu järgi võib sel suvel meresõitjaid kiita, kuna pole esinenud probleeme turvavarustuse kasutamisel ega alkoholiga liialdamist.

Küll sai veepolitsei möödunud nädalavahetusel teate Pärnu jahtklubi lähedal jõel kihutanud kaatritest, mille tekitatud tugevas järellainetuses sai paar jahti kergelt viga. Sadamaeeskirja järgi on Pärnu sadama veealas väikelaevade suurim lubatud sõidukiirus viis sõlme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles