Ženja Fokin tutvustab moodi

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Stiilipäeviku” saatejuht Ženja Fokin juhib homme Pärnu rannas moeturgu, kus on saadaval suurel hulgal kodumaiste disainerite toodangut.
“Stiilipäeviku” saatejuht Ženja Fokin juhib homme Pärnu rannas moeturgu, kus on saadaval suurel hulgal kodumaiste disainerite toodangut. Foto: Jelena Rudi/Elu24

Homme toimub Pärnu plaažil kodumaiste disainerite loomingut tutvustav moeturg, üritust juhtiva teletähe ja stilisti Ženja Fokini arvates on eestlased rõivavalikul teinud märgatava arengu.

Ööklubi Sunset terrassil tuleb müüki kümmekonna Eesti disaineri toodang, samuti on esindatud mõni tuntud kodumaine tootemark. Nii pakuvad teiste hulgas oma loodud rõivaid Liina Stein, Jana Kurve ja Kati Veermäe.

“Näiteks on müügil suur valik bikiine,” lubas Fokin. “Müügile tulevad Inglise disaineri sukad, mida müüb tantsusaate täht Kaisa Oja koos oma õe Kadiga.”

Et turuga samal ajal mängib puusade nõksutamise muusikat koos Fokiniga raadio Star FM hommikuprogrammi tegev Allan Roosileht, ootab korraldajate kinnitusel ees väga meeleolukas ja moeküllane suvepäev.

“Et oma kollektsioonidega on väljas moeloojad, saab endale soetada eripäraseid rõivaid,” rõhutas Fokin. “Eriti olune on see ju naistele. Kui naine läheb mõnele üritusele ja näeb seal samasuguses riietuses sookaaslast, on tal tunne, et tahaks kohe häbist maa alla vajuda või kiiresti sealt ürituselt kaduda. Kandes ainulaadseid disainrõivaid, see oht kaob.”

Fokini kinnitusel hakkab tänavapildis silma, et eestlased on muutunud riietuses moeteadlikumaks ja julgemaks. “Inimesed katsetavad julgemalt,” nentis tuntud stilist. “On tekkinud oskus komplekteerida omavahel eri rõivaid. Inimesed käivad riides multifunktsionaalsemalt.”

Fokini selgitusel oli varem levinud trend, et eestlane tegi ranget vahet pidulikul ja vaba aja rõival, kuid nüüd kohtab tänavapildis palju niisugust riietust, millega sobib minna nii pidulikule üritusele kui kanda vabal ajal.

“Samuti on näha, et enam ei osteta naljalt soodsat kaupa, vaid olulisem on rõiva vastupidavus,” lisas Fokin. “Näiteks jalatseid ostes pööratakse suurt tähelepanu sellele, et need oleks nahast, vaadatakse lõiget, liistu. Palju vähem ostetakse emotsiooni ajel.”

Moeturul saab osaleda homme Sunseti ees keskpäevast ja ürituse raames toimuvad meeleolukad mängud ja võistlused.

Ženja Fokin on lõpetanud Tallinna ülikooli kunstide instituudi koreograafi erialal. Ta juhib TV3s 2009. aastast saadet “Stiilipäevik” ja on raadio Star FM hommikuprogrammi saatejuht.

2010. aastal osales Fokin Kanal 2 hittsaates “Tantsud tähtedega”, kus jõudis oma tantsupartneri Aleksandra Žeregeljaga esinelikusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles