Staažika suvekülalise muljed Pärnust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Igal suvel külastab Pärnut üks uhkes kübaras Rootsi vanaproua Liia. Tema kodu on Göteborgis, ta on aastaid tagasi sinna mehele läinud. Liia sünnikodu on Saaremaal Nasval, ise on ta Väimelas loomaarstiks õppinud.

Liiale meeldib Pärnu rohelus ja pargid. Eestisse tuleb ta sageli siinsete spaade pärast. “Saaremaa spaad on tipptase. Göteborgis midagi sellist pole. Olen külastanud Stockholmis mõnda spaad, kuid mulle meeldib Saaremaal siiski rohkem. Sealsed spaad on kõik läbi käidud. Sel aastal viibisin nädala spaahotellis Meri. Lõunatamas käisin teistes spaades. Olen väga rahul sealsete massaažidega,” rääkis Liia.

Pärnus veedetud päevade õhtuid sisustab Liia Tervises tantsimas käimisega. Veetsin minagi päeva temaga koos. Käisime lõunatamas Jahtklubi restoranis. Liiale meeldis kaunis jõevaade, kuigi pakutud seakarbonaad oleks võinud veidi pehmem ja suurem olla.

Külalisele meeldis väga Aleksandri pubi Räämal ja sealne šašlõkk. Et Liia õde elab samas kõrval, on seal mõnigi pidu peetud ja toidud on tõesti väga maitsvad. Sõitsime koos külalisega mööda Pärnut. Liiat häiris, et paljudel tänavatel puuduvad nimesildid või algavad need alles tänava keskelt.

Liiale meeldis väga Reiu vana raudteesild ja selle maaliline ümbrus. Paar aastat tagasi käisime seal “Laulge kaasa” salvestusel. Suvi jätkub, jääb oodata päikest ja rannailma, et jalad vette saaks ... Ka tahab külaline veeta õhtut trahteris Postipoiss, et Pärnu ööeluga tutvust teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles