Halinga vallas töötuile rakendus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Üks tont käib mööda Eestit ringi - tööpuuduse tont. Selle vastu küll võideldakse kõrgetest kantslitest pasundades, kuid sellest on vähe kasu.

Halinga vallas Pärnumaal on mindud teist radapidi - töötuile on leitud mingisugunegi rakendus. Nimelt Vallavalitsuse eestvedamisel ja kohalike aktivistide ning tööandjate toetusel teevad töötud vallale vajalikke töid - koristavad ja hooldavad parke, valmistavad ette lauluväljakut, on abiks mitmesugustel teistelgi töödel.

Nii on päevast päeva hõivatud paarkümmend töötut. Tehtud töö eest saavad inimesed tasu ja mis veelgi tähtsam - viisaka lõunasöögi kohalikus kohvikus. Seega on kõrvaldatud painav töötu staatus ja viisakas kõhutäide laseb tunda ennast taas inimesena.

Arvan, et sellisest suhtumisest võiks nii mõnigi asjamees õppida. Igatahes kohalikud töötud on väga tänulikud sellise võimaluse eest elada.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles