Pärnu linnavalitsus hoiatas valju muusika mängijaid

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus on mürataset mõõdetud küll mitteametlikult, aga ametlikku kontrollimist kavas pole.
Pärnus on mürataset mõõdetud küll mitteametlikult, aga ametlikku kontrollimist kavas pole. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus saatis kuuele meelelahutusettevõttele kirja, milles palutakse kinni pidada sotsiaalministri kehtestatud müranormidest ja tuletatakse meelde, et öised müranormid hakkavad kehtima kell 23.

Kirja said ööklubi Sugar, Nikolai Lehtla, A.P.T.E.K., Citi pubi, Cocoloco ja Bravo Burger Supeluse tänaval.

Linnavalitsus juhtis meelelahutuskohtade omanike tähelepanu sellele, et tänaval esitatav tantsumuusika ja terrassile paigutatud kõlaritest kostuv taustamuusika ei tohiks kosta üle linna. “Esitatav muusika on mõeldud eelkõige ettevõtte külastajaile kuulamiseks ega tohiks häirida naaberkinnistu elanikke,” seisab kirjas.

Kirjas hoiatati, et kaebuste jätkumisel on linnavalitsus sunnitud kasutusele võtma rangemad abinõud: tühistama avaliku ürituse loa, mitte väljastama luba muusika edastamiseks tänaval või keelama helivõimendusega ansamblite esinemised.

12. juulil kirjutas Pärnu Postimees, et kesklinnas elava Paavo Pihelgase mõõtmistulemuste järgi ületab helitugevus osa meelelahutuskohtade läheduses tunduvalt riiklikke norme. Noormees asutas juunis Pärnu müra kaardistamise seltsi ja ostis mõõteseadme, et koguda andmeid kesklinna ja ranna piirkonna suuremate müraallikate, eeskätt meelelahutusasutuste kohta.

Pihelgase andmetel on avalike esinemiste ajal muusika kõige valjem Citi pubi juures, järgnevad A.P.T.E.K. ja Cocoloco, Nikolai Lehtla ja Bravo ranna rajooni terrass.

“Suure hulga vastutustundlike meelelahutuspaikade maine rikub käputäis lindpriisid, kes ei pea tervisekaitsenõudeid ega kõige elementaarsemat kaaskodanikega arvestamist millekski,” kirjutas Pihelgas seltsi kodulehel.

Linnavalitsus lubas pärast mõõtmistulemustega tutvumist kutsuda kokku nõupidamise, millel osaleksid linnavalitsuse, politsei ja terviseameti esindajad. Avalike suhete nõuniku Maria Murakas-Ollo sõnade järgi saadakse kokku puhkuste lõppedes, selleks ajaks on loodetavasti teada ka ettevõtete seisukohad ja vastused neile saadetud kirjadele.

Pihelgase mõõtmised olid mitteametlikud. Noormees avaldas lootust, et kogutud andmed annavad müratasemest esmase pildi, mille põhjal saab otsustada, kus on põhjust ametlik mõõtmine tellida.

Küsimusele, kas linnavalitsusel on kavas tellida ametlikud müramõõtmised, vastas Murakas-Ollo, et müra kontrollimist linnavalitsus praegu tellida ei kavatse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles