Pärnumaal tabati 32 reisidokumendita inimest

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja piirivalveameti töötajad autosid kontrollimas.
Politsei- ja piirivalveameti töötajad autosid kontrollimas. Foto: Ants Liigus

Laupäeval tabasid politsei- ja piirivalveameti töötajad Pärnumaal ühisoperatsiooni käigus viie tunniga 32 reisidokumendita inimest.

Hommikul kell 7 alanud ühisoperatsiooni käigus kontrolliti Pärnumaal Eesti Vabariigi lõunapiiri lähedal kokku 384 sõidukit ja selle käigus tabati 32 isikut, kellel polnud esitada kehtivat reisidokumenti. Rikkujatest enamiku ehk 25 inimest moodustasid lätlased, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja Heiko Leesment.

Peale lätlaste tabati kolm eestlast, kellel naastes Läti Vabariigist ei olnud esitada reisidokumenti. Teiste hulgas tabati reisidokumentideta veel kolm Leedu Vabariigi ja üks Hiina Rahvavabariigi kodanik. Tabatud rikkujaid karistati suulise hoiatusega.

Lääne prefektuuri piirivalvebüroo välispiiri teabe talituse juhi Margo Petersi sõnul on piirirežiimi rikkumiste eest karistatud nii rahatrahvide kui ka hoiatustega. „Meie eesmärk polnud antud operatsiooni kontekstis kedagi karistada, vaid pigem suunata inimeste tähelepanu, sest reisidokumentide kaasas kandmine on oluline ja sellele tuleb tähelepanu pöörata,“ sõnas Peters.

Politsei- ja piirivalveamet tuletab Eesti kodanikele meelde, et väljaspool Eestit reisides peab kaasas olema pass või ID-kaart. Juhiluba on küll Eesti-siseselt kasutusel isikut tõendava dokumendina, kuid välisriikides see reisidokumendiks ei kvalifitseeru.

Laupäeval 7–12 korraldatud ühisoperatsioonil osalesid ametnikud nii politseist kui ka maksu- ja tolliametist ning üks teenistuskoer.

Piiriüleselt reisivaid sõidukeid kontrolliti Pärnumaal kolmes kohas: Häädemeeste vallas Tallinna–Pärnu–Ikla maantee 193. kilomeetril, Rannametsa–Ikla maantee 31. kilomeetril ja Saarde vallas Kilingi-Nõmme–Kiisa tee 16. kilomeetril.

Operatsiooni eesmärk oli tagaotsitavate isikute tabamine, ebaseadusliku sisse- ja läbirände tõkestamine ning selle ennetamine. Samuti pöörati tähelepanu salakauba avastamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles